Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βόμβα εξερράγη στα γραφεία της Eurobank στο κέντρο της Αθήνας

Βόμβα εξερράγη στα γραφεία της Eurobank στο κέντρο της Αθήνας

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη το βράδυ της Τετάρτης στην είσοδο των γραφείων της Eurobank στην οδό Σανταρόζα 7, μεταξύ Πανεπιστημίου και Σταδίου. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα, με το οποίο άγνωστος προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο και αποκλείστηκε από την αστυνομία. Φωτορεπορτάζ

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη το βράδυ της Τετάρτης, στις 22:40, στην είσοδο των γραφείων της Eurobank που στεγάζονται οι υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού, στην οδό Σανταρόζα 7, μεταξύ Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στις 22.00 στο zougla.gr, με το οποίο άγνωστος προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο άγνωστος ανέφερε πως δεν πρόκειται για φάρσα και έδωσε χρονικό περιθώριο 35 λεπτών μέχρι την έκρηξη.

Στο σημείο έφτασαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, από τη διασταύρωση με την Αιόλου, και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της Χαριλάου Τρικούπη.

Λίγα λεπτά πριν το χρονικό περιθώριο που έδωσε ο άγνωστος με το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ο μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος σε τσάντα και είχε αφεθεί έξω από την είσοδο του κτηρίου, εξερράγη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ήταν ισχυρός και η έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων της τράπεζας και στα γύρω κτίρια.

Στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί για να εξετάσουν το είδος του μηχανισμού καθώς και αστυνομικοί για την αναζήτηση τυχόν στοιχείων για την ταυτότητα των δραστών.

Η περιοχή παρέμενε αποκλεισμένη μέχρι αργά το βράδυ.

Οι Αρχές εξετάζουν μαρτυρίες που κάνουν λόγο για δύο ύποπτα άτομα που άφησαν την τσάντα και διέφυγαν προς Πανεπιστημίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024