Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενημερωτικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής

Ενημερωτικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής

Η Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ) συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής, που έχει καθοριστεί η 30η Μαρτίου, ημέρα γέννησης του Vincent Van Gong ο οποίος θεωρείται ότι έπασχε από τη διπολική διαταραχή, διοργανώνει μία σειρά από ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση των ασθενών, των συγγενών τους καθώς και του ευρύτερου κοινού.

ΗΕλληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ) συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής, που έχει καθοριστεί η 30η Μαρτίου, ημέρα γέννησης του Vincent Van Gong ο οποίος θεωρείται ότι έπασχε από τη διπολική διαταραχή, διοργανώνει μία σειρά από ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση των ασθενών, των συγγενών τους καθώς και του ευρύτερου κοινού.

Η διπολική διαταραχή (ή πιο παλιά μανιοκατάθλιψη) είναι η πιο σοβαρή ψυχική διαταραχή της διάθεσης. Χαρακτηρίζεται κυρίως από επεισόδια Μανίας (ανεβασμένης και εκτός ελέγχου διάθεσης) και επεισόδια Κατάθλιψης (πεσμένης διάθεσης με σημαντική δυσκολία στη λειτουργία).

Υπολογίζεται ότι πάσχουν 1-5% του πληθυσμού παγκοσμίως, δηλαδή περίπου 600.000 Έλληνες ασθενείς. Το φάσμα των διπολικών διαταραχών είναι ευρύ και η σωστή θεραπεία τους βασίζεται στη σωστή και πρώιμη διάγνωση καθώς και στην εξειδικευμένη ψυχοκοινωνική και φαρμακευτική παρέμβαση.

Η ενημέρωση αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καλής πορείας της διπολικής διαταραχής και βοηθάει και στην αποστιγματοποίησή της.

Η θεματολογία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας είναι «Έρωτας & Διπολική Διαταραχή» και θα συζητηθεί η σχέση της διπολικής διαταραχής με τον έρωτα και η σεξουαλική υγεία ανθρώπων με διπολική διαταραχή.

Συνοπτικά οι δράσεις της ΕΔΟ αφορούν σε:

  • Ενημερωτική ημερίδα με θέμα τη θεραπεία της Διπολικής διαταραχής(ελεύθερη είσοδος) το Σάββατο 22 Απριλίου, 12:00 – 4:00 μ.μ.
  • Δωρεάν ψυχομετρικές εξετάσεις διάθεσης για ανθρώπους που έχουν δυσκολίες με την διάθεσή τους, καθόλη τη διάρκεια του Απριλίου με τηλεφωνικό ραντεβού στα γραφεία της ΕΔΟ.
  • Ψυχαγωγική ταινία και συζήτηση με θέμα τη Διπολική διαταραχή, το Σάββατο 20 Μαΐου (12:00 – 3:00 μ.μ.), Λέσχη Κινηματογράφου του Aegean College (Πανεπιστημίου 17, Αθήνα).

Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στις ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις να κάνουν εγγραφή στη λίστα συμμετοχής της ΕΔΟhttp://register.bipolar.grή τηλεφωνικά στο210-8815970

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις θα είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλο το ενδιαφερόμενο κοινό.

health.in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024