Νύχτα έντασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για μία ακόμα φορά το κέντρο της Αθήνας, όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδες νεαρών επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ στις οδούς Τοσίτσα, Πατησίων, Βαλτετσίου, Διδότου και Χαριλάου Τρικούπη. Φωτιά σε τρεις κάδους ανακύκλωσης μπροστά από την αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου στη Θεσσαλονίκη. Στην Πάτρα έκαψαν ελληνικές σημαίες δίπλα από το Μνημείο των Πεσόντων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για μία ακόμα φορά το κέντρο της Αθήνας, όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδες νεαρών επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ στις οδούς Τοσίτσα, Πατησίων, Βαλτετσίου, Διδότου και Χαριλάου Τρικούπη.
Λόγω των επεισοδίων η Πατησίων παρέμεινε κλειστή μέχρι τις 2:30 τα ξημερώματα.
Φωτιά μπροστά από αίθουσα του ΑΠΘ
Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, όπου εκδηλώθηκε στις 3:15 τα ξημερώματα φωτιά σε τρεις κάδους ανακύκλωσης στην οδό Εγνατία, μπροστά από την αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από την φωτιά υπέστησαν ζημιές και δύο σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα. Στο σημείο μετέβησαν δύο πυροσβέστες με ένα όχημα.
Έκαψαν σημαίες στην Πάτρα
Στο στόχαστρο αγνώστων δραστών μπήκαν τα ξημερώματα οι ελληνικές σημαίες που βρίσκονταν δίπλα από το Mνημείο Πεσόντων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Πάτρα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι δράστες πήγαν περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα στην πλατεία, κατέβασαν από τους ιστούς τρεις ελληνικές σημαίες, στις οποίες έβαλαν φωτιά και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής