Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλα πλέον στο τραπέζι με τη Β.Κορέα, το νέο δόγμα των ΗΠΑ

Όλα πλέον στο τραπέζι με τη Β.Κορέα, το νέο δόγμα των ΗΠΑ

Όλες πλέον οι επιλογές είναι στο τραπέζι, δήλωσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφερόμενος στον τρόπο που οφείλει η διεθνής κοινότητα να χειριστεί την υπόθεση της Βορείου Κορέας. Από τη Σεούλ, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, ο Ρεξ Τίλερσον ανακοίνωσε ότι η στρατηγική της «διπλωματικής υπομονής» έληξε.

Όλες πλέον οι επιλογές είναι στο τραπέζι, δήλωσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφερόμενος στον τρόπο που οφείλει η διεθνής κοινότητα να χειριστεί την υπόθεση της Βορείου Κορέας.

Από τη Σεούλ, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, ο Ρεξ Τίλερσον ανακοίνωσε ότι η στρατηγική της «διπλωματικής υπομονής» έληξε.

Στο θέμα των επιλογών, ο Αμερικανός διπλωμάτης εξήγησε ότι η Ουάσινγκτον θα εξετάσει μέτρα σε επίπεδο ασφάλειας, οικονομίας και διπλωματίας.

Δεν απέκλεισε μάλιστα και τη «στρατιωτική δράση», εφόσον το καθεστώς της Βορείου Κορέας συνεχίσει την αναβάθμιση του πυραυλικού της προγράμματος.

Την ανάγκη νέας στρατηγικής απέναντι στο καθεστώς της Βορείου Κορέας υπογράμμισε ο Τίλερσον και από το Τόκιο, όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία πυραυλική δοκιμή του καθεστώτος, τρεις από τους τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν έπεσαν εντός της ιαπωνικής ΑΟΖ.

Ο Τίλερσον θα βρεθεί στο Πεκίνο το Σάββατο, προκειμένου να ζητήσει από τη μοναδική χώρα που διατηρεί έναν δίαυλο επικοινωνίας με την Βόρειο Κορέα να ασκήσει πιέσεις, ώστε να σταματήσουν οι προκλήσεις.

Το καθεστώς από την πλευρά του απαντά ότι οι δοκιμές εντάσσονται στο πλαίσιο των αντίμετρων για την αντιπυραυλική ασπίδα που έχει στήσει η Νότιος Κορέα σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024