
Ο κήπος ενός Αργεντινού εικαστικού στο Εθνικό Αστεροσκοπείο
Στα τέλη του μήνα θα αρχίσει να αλλάζει το τοπίο γύρω από το Εθνικό Αστεροσκοπείο και στον Λόφο των Νυμφών. Εκεί όπου κυριαρχούν μερικά δέντρα, ένας Aργεντινός καλλιτέχνης θα αρχίσει να τοποθετεί φυτά που έχουν σχέση με τη διατροφή μας, ενώ όσο θα προχωρά, θέση στο χώμα θα βρίσκουν καλλωπιστικά.
Στα τέλη του μήνα θα αρχίσει να αλλάζει το τοπίο γύρω από το Εθνικό Αστεροσκοπείο και στον Λόφο των Νυμφών.
Εκεί όπου κυριαρχούν μερικά δέντρα, ένας Aργεντινός καλλιτέχνης θα αρχίσει να τοποθετεί φυτά που έχουν σχέση με τη διατροφή μας, ενώ όσο θα προχωρά, θέση στο χώμα θα βρίσκουν καλλωπιστικά.
Ο λόγος για τον Αντριάν Βιγιάρ Ρόχας που έρχεται στην Αθήνα καλεσμένος του πολιτιστικού οργανισμού ΝΕΟΝ για να δημιουργήσει το δικό του σύμπαν -ένα περιβάλλον επιστημονικής φαντασίας, όπως το περιγράφει ο ίδιος- στην πρώτη του ατομική έκθεση στην Ελλάδα υπό την επιμέλεια της διευθύντριας του ΝΕΟΝ Ελίνας Κουντούρη.
Με στόχο του να δείξει την εξελικτική πορεία του πολιτισμού, αλλά και να δημιουργήσει «έναν ύμνο στη ζωή και μια διαδικασία τελετής του παράδοξου» ο καλλιτέχνης, έργο του οποίου είχαμε δει από τον ΝΕΟΝ και στην παρέμβαση στον κήπο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης το 2014, θα «χτίσει» ανάμεσα στο εύφορο τοπίο όπου θα δημιουργήσει και άγονες ζώνες με προθήκες, στις οποίες θα παρουσιάζονται κατάλοιπα του υλικού μας πολιτισμού όπως ρούχα ή σκεύη.
Το έργο που εντάσσεται στο πλαίσιο της τετραλογίας που θα παρουσιαστεί στην οροφή του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης (14 Απριλίου-29 Οκτωβρίου 2017), στο Kunsthaus Bregenz στην Αυστρία (6 Μαΐου-27 Αυγούστου 2017) και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Λος Αντζελες Geffen Contemporary (22 Οκτωβρίου 2017-26 Φεβρουαρίου 2018) φέρει τον τίτλο «The Theater of Disappearance» και θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα από την 1η Ιουνίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η γη της ελιάς» – Όσα θα δούμε στο νέο συνταρακτικό επεισόδιο
- Έμπολα: Τουλάχιστον 100 νεκροί στο Κονγκό – Έξι Αμερικανοί έχουν εκτεθεί στον ιό
- Μυστήριο με το θάνατο 47χρονου στην Κάλυμνο – Συνελήφθη ένας ψαράς
- Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου: Όχι σε αυτόνομη πορεία ειδικού καθεστώτος για την Τουρκία
- Europe Gulf Forum: Μία πρωτοβουλία του Θοδωρή Κυριακού, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία
- Ο λάθος τρόπος επιλογής των ξένων διαιτητών από τον Λανουά




