Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χτυπάει το... σαμάρι η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Χτυπάει το… σαμάρι η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Εν μέσω της διαπραγμάτευσης για τα νέα μέτρα και το κλείσιμο της αξιολόγησης, η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στρέφει το ενδιαφέρον της στο προσφυγικό και τη λειτουργία της αστυνομίας. Αυτά είναι τα αδύναμα σημεία της κυβέρνησης, σύμφωνα τουλάχιστον με εκπρόσωπο των «53+», τον βουλευτή Δράμας Χρήστο Καραγιαννίδη.

Εν μέσω της διαπραγμάτευσης για τα νέα μέτρα και το κλείσιμο της
αξιολόγησης, η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στρέφει το
ενδιαφέρον της στο προσφυγικό και τη λειτουργία της αστυνομίας. Αυτά
είναι τα αδύναμα σημεία της κυβέρνησης, σύμφωνα τουλάχιστον με εκπρόσωπο
των «53+», τον βουλευτή Δράμας Χρήστο Καραγιαννίδη.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα Αυγή, την Τρίτη, επισημαίνει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα σεβαστεί πλήρως την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και θα ψηφίσει τα μέτρα.

«Ενάμιση χρόνο τώρα δεν υπάρχουν διαρροές στην ΚΟ. Πρόκειται για πράγματα που έχουν συμφωνηθεί από το καλοκαίρι του 2015. Ο κάθε βουλευτής είναι γνώστης και δεν έχουν καταγραφεί διαφωνίες, αν και έχουν υπάρξει διαφοροποιήσεις σε άλλου είδους θέματα της διακυβέρνησης. Όσοι, βάζω και τον εαυτό μου, θεωρήσουμε πως δεν μπορούμε να την υπηρετήσουμε θα παραιτηθούμε αντί να καταψηφίσουμε» τονίζει.

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει τη συχνή αναφορά του υπουργού Οικονομικών ότι σημασία έχει στο τέλος να είμαστε περήφανοι, ως αριστερές και αριστεροί, για το έργο μας, ο κ. Καραγιαννίδης σημειώνει: «Συντάσσομαι με τον Ευκλείδη [Τσακαλώτο] και στο να μη λέμε μεγάλα λόγια. Πρέπει να δούμε πού θα καταλήξει η διαπραγμάτευση και να μην προλέγουμε για πράγματα που μπορεί και να μην συμβούν».

Επισημαίνει, δε, ότι στη συμφωνία που «θα είναι ένας συμβιβασμός, όπως είναι όλες οι συμφωνίες από τον Αύγουστο του 2015, θα χάσουμε πράγματα· μας μένει να δούμε πώς θα μπορέσουμε να τα αναπληρώσουμε».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος των «53+» υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση «στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού κράτους όντως έχουμε κάνει σημαντική δουλειά με χαρακτήρα αριστερό, έχουμε να υπερηφανευόμαστε».

Κατόπιν αυτών, ο Χρήστος Καραγιαννίδης εντόπισε τους προβληματικούς τομείς στο προσφυγικό και στη λειτουργία της αστυνομίας.

«Το μεταναστευτικό, παρά το σημαντικό έργο αρχικά, δεν πάει καλά. Έχουμε συνεχώς προβλήματα που κάποτε πλήττουν και τον πυρήνα της Αριστεράς. Υπάρχουν, προφανώς, ευθύνες υπουργών» τόνισε.

«Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το πρόβλημα είναι ότι πρώτον, δεν έχει απομονώσει συμπεριφορές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεύτερον, δεν φαίνεται να έχουν πειραχθεί καθόλου οι χρυσαυγίτικες ομαδοποιήσεις» επισήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά τη διπλή επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων της Βίλας Ζωγράφου και του Δρακοπούλειου Αιμοδοτικού, ο Χρ.Καραγιαννίδης κατήγγειλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η εισβολή (ξημερώματα) σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο και η εκκένωση του δεν αιτιολογείται. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024