Ο Γκορμπατσόφ πουλάει τη βίλα του στις Βαυαρικές Άλπεις έναντι 7 εκατ. ευρώ
Ο πρώτος και τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μ.Γκορμπατσόφ αποφάσισε να πουλήσει τη βίλα που διαθέτει κοντά στην λίμνη Τέγκερνζεε, στις Βαυαρικές Άλπεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο. Η αξία της τριώροφης βίλας των 600 τ.μ και των 17 δωματίων, που είχε αγοράσει η κόρη του Γκορμπατσόφ φθάνει τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Ως υποψήφιος αγοραστής φέρεται ο ρώσος μεγιστάνας Αλισέρ Ουσμάνοφ.
Ο πρώτος και τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αποφάσισε να πουλήσει τη βίλα που διαθέτει κοντά στην λίμνη Τέγκερνζεε, στις Βαυαρικές Άλπεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung που αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.
Η αξία της βίλας φθάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού Τύπου, τα 7 εκατομμύρια ευρώ.
Η οικογένεια Γκορμπατσόφ είχε αγοράσει την βίλα Hubertus-Schlossl που βρίσκεται στην τοποθεσία Όμπεραχ της κοινότητας Ρόταχ- Έγκερν (στο Ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βαυαρίας) πριν από δέκα χρόνια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Tegernseerstimme, το 2006 το τριώροφο οίκημα, κατασκευής 1908, που διαθέτει 17 δωμάτια, το είχε αγοράσει η Ιρίνα Βιργκάνσκαγια, που είναι και η μοναδική κόρη του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
Ο ίδιος ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, είχε επισκεφτεί πριν από τρία χρόνια την βίλα μαζί με την κόρη του και τα εγγόνια του, ενώ αυτή την στιγμή στην βίλα δεν μένει κανένα μέλος της οικογενείας Γκορμπτατσόφ.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα ο δήμαρχος της μικρής πόλης Όμπεραχ, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ζούσε στο σπίτι αυτό κυρίως μόνος του, ενώ τα τελευταία χρόνια σπανίως επισκέπτονταν την Βαυαρία. Όποτε όμως την επισκέπτονταν, οι κάτοικοι της μικρής αυτής πόλης τον συναντούσαν συχνά στους δρόμους και τα εστιατόρια της.
Η συνολική έκταση του οικοπέδου, μέσα στο οποίο βρίσκεται η βίλα των 600 τετραγωνικών μέτρων, είναι συνολικά 2,6 στρέμματα.
Ο τοπικός Τύπος αναφέρει ότι η αξία της βίλας ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ και πως υποψήφιος αγοραστής της είναι ο ρώσος μεγιστάνας Αλισέρ Ουσμάνοφ ο οποίος ήδη διαθέτει κάποια ακίνητα στις όχθες της λίμνης Τέγκερενζεε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442