Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εθνογραφικό ντοκιμαντέρ ισπανικής...καταγωγής στο Exile Room

Εθνογραφικό ντοκιμαντέρ ισπανικής…καταγωγής στο Exile Room

Ο Φεβρουάριος είναι μήνας που μιλάει ισπανικά στο Exile Room και μάλιστα με όρους εθνογραφικούς! Από τα δάση της Λατινικής Αμερικής ως την έρημο Σαχάρα, τρεις ισπανόφωνες σκηνοθέτιδες μάς αποκαλύπτουν τις πιο ανεξερεύνητες και προκλητικές όψεις του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ. Δύο μεγάλου μήκους ταινίες και ένα εργαστήριο πειραματικής εθνογραφίας προκαλούν το ενδιαφέρον του βαθιά κινηματογραφόφιλου κοινού. […]

Ο Φεβρουάριος είναι μήνας που μιλάει ισπανικά στο Exile Room και μάλιστα με όρους εθνογραφικούς! Από τα δάση της Λατινικής Αμερικής ως την έρημο Σαχάρα, τρεις ισπανόφωνες σκηνοθέτιδες μάς αποκαλύπτουν τις πιο ανεξερεύνητες και προκλητικές όψεις του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ. Δύο μεγάλου μήκους ταινίες και ένα εργαστήριο πειραματικής εθνογραφίας προκαλούν το ενδιαφέρον του βαθιά κινηματογραφόφιλου κοινού.

Την Πέμπτη 9/2 προβλήθηκε η ταινία África 815 (2014) σε σκηνοθεσία: Pilar Monsell.

Την Πέμπτη 23/2 στις 21:00 προβάλλεται η ταινία:

Belén (2016)
Σκηνοθεσία: Adriana Vila Guevara / Χώρα: Βενεζουέλα, Ισπανία / Διάρκεια: 95’

Το «Belén» είναι μια ιστορία για το τι σημαίνει να ανακαλύπτεις την έμπνευση στα πιο απρόσμενα μέρη και να αποτελείς με τη σειρά σου ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τους άλλους. Αυτό ακριβώς έκανε, σχεδόν άθελά της, η Belén Palacios, μια ταπεινή μουσικός και αγρότισσα στις φυτείες κακάου της Βενεζουέλας. Ανύποπτη για τις δυνάμεις της, αυτή η γυναίκα δεν θα ήταν παρά μια ακόμα σχεδόν αόρατη παρουσία στο μικρό χωριό απ’ όπου προέρχεται, αν η ζωή και ο θάνατός της δεν ασκούσαν μια βαθιά επίδραση όχι μονάχα στους συμπατριώτες της αλλά και σε ανθρώπους από όλα τα μήκη και τα πλάτη της αμερικανικής ηπείρου.

Στα ισπανικά και αγγλικά με αγγλικούς υπότιτλους
Είσοδος Ελεύθερη


Σάββατο & Κύριακη 25 & 26/2 11:00 – 14:00

Πειραματικό Ντοκιμαντέρ με τη Natalia Marín

Αμέσως μετά το Berlinale Talent Campus, η ισπανίδα ντοκιμαντερίστρια Natalia Marín κάνει μια στάση στην Αθήνα για να μυήσει το ελληνικό κοινό στο πειραματικό ντοκιμαντέρ.
Μέλος της διερευνητικής κολεκτίβας «Los Hijos», η Marin και οι συνεργάτες της έχουν εφεύρει ένα δικό τους κινηματογραφικό είδος που συνδυάζει την εθνογραφία με το avant garde.
Με οδηγό την πολυταξιδεμένη φιλμογραφία της – από το Centre Pompidou στο Παρίσι, στο Μουσείο Guggenheim στο Μπιλμπάο και το Anthology Film Archives στη Νέα Υόρκη – η σκηνοθέτιδα θα μιλήσει για τα πώς, τα τι και τα γιατί του σύγχρονου πειραματικού ντοκιμαντέρ, σε δύο συναντήσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες. Περισσότερα εδώ

ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ: Αγγλικά
Ελεύθερη Είσοδος, δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων

Με την υποστήριξη του AC/E Acción Cultural Española και της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα.

Exile Room
Αθηνάς 12, 3ος όροφος,
Μοναστηράκι
Τηλ: +30 210 3223395
www.exileroom.gr

entertainment.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024