Τσίπρας: Ιστορικό καθήκον να είμαστε σε εγρήγορση απέναντι στο φασισμό
«Ειδικά στη χώρα μας, η οποία γνώρισε τη θηριωδία των ναζί, οι αντισημιτικές φωνές, οι αρνητές του Ολοκαυτώματος, οι ρατσιστές και οι μισαλλόδοξοι πρέπει να συναντούν τη σθεναρή αντίσταση όλων μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμα του με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.
«Η 27η Ιανουαρίου, Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος και Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, μας θυμίζει τη φρίκη που προκάλεσαν στην ανθρωπότητα ο ναζισμός και ο φασισμός. Αποτελεί ιστορικό καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη, σε κάθε μεριά του κόσμου, να είναι σε εγρήγορση. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τις μεταπολεμικές κατακτήσεις της ανθρωπότητας», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε σχετικό μήνυμά του.
«Σήμερα, η οικονομική κρίση, αποτέλεσμα νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών πολιτικών, η άρνηση ορισμένων πολιτικών ηγεσιών και δυνάμεων να αντιμετωπίσουμε από κοινού στην ΕΕ το προσφυγικό ζήτημα με ανθρώπινο τρόπο, συνάμα με την ιστορική λήθη, είναι παράγοντες που συντελούν στην άνοδο της ακροδεξιάς και του απομονωτισμού», προσθέτει ο πρωθυπουργός.
Και υπογραμμίζει: «Ειδικά στη χώρα μας, η οποία γνώρισε τη θηριωδία των ναζί, οι αντισημιτικές φωνές, οι αρνητές του Ολοκαυτώματος, οι ρατσιστές και οι μισαλλόδοξοι πρέπει να συναντούν τη σθεναρή αντίσταση όλων μας. Να διεκδικήσουμε τη διεύρυνση ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καθώς και πολιτικές σεβασμού και ισότητας για όλους. Η Ελληνική Δημοκρατία στέκεται αρωγός στις προσπάθειες διατήρησης της ιστορικής μνήμης, όπως είναι η δημιουργία του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη, η οποία έχασε στα κρεματόρια των ναζί δεκάδες χιλιάδες Εβραίους Έλληνες πολίτες. Ποτέ ξανά!».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
