
«Elle» και «Frantz» σάρωσαν στις υποψηφιότητες για τα βραβεία Σεζάρ
Οι ταινίες «Εκείνη» (Elle) του Πολ Βερχόφεν και «Frantz» του Φρανσουά Οζόν δεσπόζουν στις υποψηφιότητες για τα βραβεία Σεζάρ, τα «Όσκαρ» του γαλλικού κινηματογράφου, μία ημέρα αφότου ο Ρομάν Πολάνσκι αποφάσισε να μην αναλάβει τελικά την προεδρία της φετινής απονομής, υπό την πίεση πολλών γυναικείων οργανώσεων.
Οι ταινίες «Εκείνη» (Elle) του Πολ Βερχόφεν και «Frantz» του Φρανσουά Οζόν δεσπόζουν στις υποψηφιότητες για τα βραβεία Σεζάρ, τα «Όσκαρ» του γαλλικού κινηματογράφου, μία ημέρα αφότου ο Ρομάν Πολάνσκι αποφάσισε να μην αναλάβει τελικά την προεδρία της φετινής απονομής, υπό την πίεση πολλών γυναικείων οργανώσεων.
Με έντεκα υποψηφιότητες η καθεμία, μεταξύ των οποίων εκείνες της καλύτερης ταινίας και της καλύτερης σκηνοθεσίας, η ταινία «Εκείνη», ένα θρίλερ με την Ιζαμπέλ Ιπέρ στον ρόλο μιας γυναίκας που αναζητά τον άνθρωπο που την βίασε, και το «Frantz», ένα αισθηματικό δράμα που εκτυλίσσεται μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κυριαρχούν στη λίστα.
Τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 24 Φεβρουαρίου.
Ακολουθούν με εννέα υποψηφιότητες η ταινία «Ma Loute» τους Μπρουνό Ντιπόν και το «Mal de pierres» της Νικόλ Γκαρσιά με οκτώ. Η «Divine» της Γαλλομαροκινής Ούντα Μπενιαμίνα συγκεντρώνει επτά υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων εκείνη της καλύτερης ταινίας.
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ θεωρείται φέτος το μεγάλο φαβορί στην κατηγορία της καλύτερης ηθοποιού. Για την ερμηνεία της στην ταινία «Εκείνη» έχει ήδη βραβευτεί με Χρυσή Σφαίρα ενώ είναι και υποψήφια στα Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Απέναντι της θα βρεθεί η Μαριόν Κοτιγιάρ, η πρωταγωνίστρια του «Mal de Pierres», η οποία είχε βραβευτεί με Σεζάρ το 2008 για την ταινία «Ζωή σαν τριαντάφυλλο». Να σημειωθεί ότι η Ιζαμπέλ Ιπέρ έχει υπάρξει 13 φορές υποψήφια για το βραβείο Σεζάρ και το έχει κερδίσει μόνο μία.
Στους άνδρες θα «μονομαχήσουν» ο Γκασπάρ Ουλιέλ για τον ρόλο του στην ταινία «Ακριβώς το τέλος του κόσμου» όπου ερμηνεύει τον γιο που ξαναβρίσκει την οικογένειά του για να της ανακοινώσει ότι πρόκειται να πεθάνει και ο Πιερ Νινέ, ο πρωταγωνιστής του «Frantz» που βραβεύτηκε πριν από δύο χρόνια για την ερμηνεία του στην ταινία «Ιβ Σεν Λοράν».
Στην κατηγορία της καλύτερης ξένης ταινίας υποψήφιες είναι οι ταινίες «Τόνι Έρντμαν» της Γερμανίδας Μάρεν Άντε, «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» του Βρετανού Κεν Λόουτς, «Ακριβώς το τέλος του κόσμου» του Καναδού Ξαβιέ Ντολάν, «Μπακαλορεά» του Ρουμάνου Κρίστιαν Μούνγκιου και «Το άγνωστο κορίτσι» των Βέλγων αδελφών Νταρντέν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τέλος εποχής για τη Μονακό: Οι παίκτες που φεύγουν το καλοκαίρι από το Πριγκιπάτο
- Διεκόπησαν δρομολόγια του Προαστιακού λόγω φωτιάς στην περιοχή της Νέας Ζωής
- Ο απόλυτος οδηγός BBQ από την Αργυρώ: Την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Τζέιμς για Ολυμπιακό: «Συγχαρητήρια και καλή τύχη»
- Γιατί η Νταϊάνα έσκισε σκόπιμα το φόρεμά της στο Met Gala πριν από 30 χρόνια;
- Πετρέλαιο: Βουτιά της τιμής του αργού – Κάτω από 100 δολάρια το βαρέλι




