Η Μισέλ Ομπάμα και οι μικρές λεπτομέρειες της ζωής της
Η Μισέλ Ομπάμα υπήρξε μία από τις πλέον χαρισματικές προσωπικότητες στην ιστορία των Πρώτων Κυριών των ΗΠΑ. Ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος εξήρε τον τρόπο με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντά της τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ιδού μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από τη ζωή της.
Η Μισέλ Ομπάμα υπήρξε μία από τις πλέον χαρισματικές προσωπικότητες στην ιστορία των Πρώτων Κυριών των ΗΠΑ. Ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος εξήρε τον τρόπο με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντά της τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ιδού μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από τη ζωή της.
Η Μισέλ έχει ύψος 1,80 και είναι η ψηλότερη Πρώτη Κυρία μαζί με την Ελεανόρ Ρούσβελτ. Η τελευταία υπήρξε ασφαλώς και η μακροβιότερη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, αφού ο Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ υπήρξε πρόεδρος για 12 έτη: από το 1933 μέχρι το θάνατό του το 1945.
Η Μισέλ αφιέρωσε μεγάλο μέρος της θητείας της σε δύο ζητήματα: την υγιεινή διατροφή και την παγκόσμια προσπάθεια να μπουν στα σχολεία κυρίως τα παιδιά από τις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη. Η ίδια -με την άψογη σιλουέτα- δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη της στις πατάτες τηγανητές.
Η Μισέλ έχει εξαιρετικά σπουδαία νομική και πανεπιστημιακή κατάρτιση με σπουδές στο Princeton και το Ηarvard. Άλλες δύο Πρώτες Κυρίες πέρασαν από τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα: η Λόρα Μπους (του Τζορτζ Ο. Μπους, προέδρου μεταξύ 2001-2009) που σπούδασε δασκάλα και η Χίλαρι Κλίντον (του Μπιλ Κλίντον, προέδρου μεταξύ 1993-2001) που πέρασε από το Yale.
Όταν η Μισέλ γνώρισε τον Μπαράκ Ομπάμα δεν εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα. Λέγεται ότι δεν της άρεσαν καθόλου τα πεταχτά αφτιά του. Πάντως, στο δικηγορικό γραφείο που εργαζόταν ο νέος τότε Μπαράκ, η Μισέλ ήταν προϊσταμένη του.
Η ίδια άφησε την δικηγορική της καριέρα το 2008 -από την οποία κέρδιζε τουλάχιστον 212.000 δολάρια το χρόνο- για να αφιερωθεί στα νέα της καθήκοντα εντός Λευκού Οίκου.
Ο κωδικός της στις Μυστικές Υπηρεσίες είναι Renaissance (Αναγέννηση).
Πολλοί την θέλουν να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ το 2020. Μάλιστα έχουν ανοίξει δεκάδες λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα, προκειμένου να της δείξουν το δρόμο. Εκείνη το αρνείται πεισματικά.
Απόστολος Ρουμπάνης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η γιούχα στο Άνφιλντ, η σύγχυση του Σλοτ και το μήνυμα του Τζέραρντ
- ΚΚΕ: Δεν χρειάζεται άλλος ένας «διάλογος» για το πώς θα εφαρμοστεί η ίδια αντιδραστική κατεύθυνση στην Παιδεία
- Φωτιά σε εγκαταλειμμένο χώρο εργοστασίου στα Πατήσια
- Επέστρεψε το ισπανικό έθιμο Las Luminarias: Άλογα πηδούν μέσα από φλόγες και κατοικίδια πηγαίνουν εκκλησία
- «Ήμασταν η π@@@@να με το εξώγαμο»: Ο Δημήτρης Σταρόβας εξομολογείται – Ο βιολογικός πατέρας, η εγκατάλειψη, το στίγμα και το σοκ
- Μπολόνια – Φιορεντίνα 1-2: Οι «βιόλα» αισιοδοξούν ενόψει συνέχειας μετά το διπλό-κλειδί
