Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Άλαν Χάρις, ο Νατ Κινγκ Κόουλ του 21ου αιώνα, στην Ελλάδα

Ο Άλαν Χάρις, ο Νατ Κινγκ Κόουλ του 21ου αιώνα, στην Ελλάδα

...

O Άλαν Χάρις, ένας από τους κορυφαίους τραγουδιστές της σύγχρονης τζαζ αμερικάνικης σκηνής και ηθοποιός με διακρίσεις, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μια σειρά εμφανίσεων μαζί με την μπάντα του στη σκηνή του Half Note Jazz Club, από Παρασκευή 20 έως και Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

Ξεκίνησε να δημιουργεί τις δικές του παραγωγές και ηχογραφήσεις συνεργαζόμενος με σημαντικές τζαζ προσωπικότητες, όπως οι Ρέι Μπράουν, Μπέννυ Γκριν, Μαρκ Ουίτφιλντ, Τζεφ Χάμιλτον, Claudio Roditi κ.ά. Από τα πρώτα χρόνια του 2000 άρχισε να κάνει αφιερώματα σε σημαντικές προσωπικότητες της τζαζ, όπως ο Μπίλι Στραιορν, o Νατ Κινγκ Κόουλ, o Tόνι Μπένετ (δίπλα στον οποίο μαθήτευσε) κ.ά. ενώ, παράλληλα, άνοιγε το ρεπερτόριό του σε πολλά άλλα στιλ της μαύρης μουσικής, όπως η σόουλ, το φανκ και κυρίως το μπλουζ– διατηρώντας όμως την αγάπη του για την τζαζ.

Διακρίσεις και βραβεύσεις από περιοδικά της τζαζ έχουν εμπλουτίσει την καριέρα του Χάρις. O δίσκος του Black Bar Jukebox (2015), σε παραγωγή του βραβευμένου με Γκράμι Brian Bacchus (Norah Jones & Gregory Porter), περιέχει ιδιαίτερες συνθέσεις της τζαζ, αλλά και ποπ διασκευές, ενώ η συνέχεια του, το περσινό Nobody’s Gonna Love You Better, ξεχωρίζει με κομμάτια βραζιλιάνικα και ροκ.

Πληροφορίες
Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22:30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024