Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήπειρος στον πάγο: Από τα συντριβάνια της Ρώμης μέχρι τους -30 στη Μόσχα

Ήπειρος στον πάγο: Από τα συντριβάνια της Ρώμης μέχρι τους -30 στη Μόσχα

Από τον βορρά της Ευρώπης και τη Μόσχα μέχρι την Κρήτη και τη νότια Ιταλία, ο χειμώνας έχει αγκαλιάσει για τα καλά την Γηραιά Ήπειρο: Θάνατοι από την κακοκαιρία και προβλήματα καταγράφονται ακόμη και σε χώρες που είναι «συνηθισμένες» σε χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό ενώ το κρύο έχει γίνει θέμα συζήτησης ακόμη και για τους Ρώσους. Φωτορεπορτάζ

Από τον βορρά της Ευρώπης και τη Μόσχα μέχρι την Κρήτη και τη νότια Ιταλία, ο χειμώνας έχει αγκαλιάσει για τα καλά την Γηραιά Ήπειρο: Θάνατοι από την κακοκαιρία και προβλήματα καταγράφονται ακόμη και σε χώρες που είναι «συνηθισμένες» σε χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό ενώ το κρύο έχει γίνει θέμα συζήτησης ακόμη και για τους Ρώσους.Τα ξημερώματα της Κυριακής, σοβαρό τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο στην Σαόν-ε-Λουάρ της κεντροανατολικής Γαλλίας στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερα άτομα. Οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους οδηγούς να αποφεύγουν τη διαδρομή στην οποία σημειώθηκε το δυστύχημα εξαιτίας του παγετού.

Στην ακόμη πιο «μαθημένη» στο κρύο Γερμανία, οι κλήσεις σε Πυροσβεστική συνεχίζονται για προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας, έχοντας ξεπεράσει σε αρκετές πόλεις τις εκατοντάδες.

Δυσκολότερη είναι η κατάσταση στα βόρεια και στο δυτικό τμήμα της χώρας, ενώ ειδικά το Αμβούργο αντιμετωπίζει επίσης σημαντικά προβλήματα. Το Σάββατο, σημειώθηκε έξω από το Αννόβερο επίσης ένας θάνατος σε τροχαίο που αποδίδεται στον παγετό στο οδόστρωμα.

Πρωτόγνωρες εικόνες έρχονται και από την Ιταλία, όπου -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν όλα τα ιταλικά ΜΜΕ- ακόμη και τα συντριβάνια στη Ρώμη έχουν παγώσει (παρά τον ήλιο που λάμπει πάνω από την Αιώνια Πόλη την Κυριακή).

Το χιόνι μάλιστα κάλυψε εντελώς ακόμη και παραλίες στις Αιολίδες Νήσους της Σικελίας.

Η κακοκαιρία δεν κάνει μικρότερη εντύπωση ούτε στους ακόμη περισσότερο συνηθισμένους στο κρύο Μοσχοβίτες: Την Κυριακή, (οπότε και στη Ρωσία είναι η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων) ο υδράργυρος στην ρωσική πρωτεύουσα έπεσε τα ξημερώματα στους -30. Το μεσημέρι, περίπου στις 14:00, ο καιρός είχε… ζεστάνει στους -23.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024