Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μικροένταση στη συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπ. Εσωτερικών

Μικροένταση στη συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπ. Εσωτερικών

Ένταση μικρής έκτασης το πρωί της Τετάρτης στη διάρκεια συγκέντρωσης της ΠΟΕ ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλ. Κλαυθμώνος. Μέλη της επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο για να συναντήσουν τον γ.γ. Κ. Πουλάκη, αλλά αστυνομικοί τούς εμπόδισαν. Πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που έφθασαν έξω και από το υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στη Β. Σοφίας.

Ένταση μικρής έκτασης το πρωί της Τετάρτης στη διάρκεια συγκέντρωσης της ΠΟΕ ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μέλη της επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο για να συναντήσουν τον γ.γ. Κ. Πουλάκη, αλλά αστυνομικοί τούς εμπόδισαν.

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν όταν πληροφορήθηκαν ότι ο κ. Πουλάκης απουσίαζε και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στη Β. Σοφίας.

Νωρίτερα, από 07.00-12.00, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προχώρησαν σε πανελλαδική στάση εργασίας, με αίτημα την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία ζητεί να δοθούν λύσεις, προκειμένου κανείς εργαζόμενος να μην μείνει απλήρωτος και να μην οδηγηθεί στην απόλυση, μετά την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θέτει το 24μηνο ως ανώτατο χρόνο υπηρεσίας των συμβασιούχων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το τελευταίο διάστημα δήμοι αφήνουν απλήρωτους τους συμβασιούχους-«παρατασιούχους», ενώ ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι καταφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να διασφαλίσουν την πληρωμή και τη μη απόλυσή τους.

«Μεθοδικά και σταθερά η κυβέρνηση αντί να δώσει σαφείς και άμεσες λύσεις ουσιαστικά δίνει στους εργαζόμενους ως μόνη διέξοδο τον δικαστικό δρόμο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ναβάρο: «Ο Μεντιλίμπαρ μας έχει ενώσει, είμαστε μια οικογένεια»

Ο Ισπανός επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βάσκο προπονητή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024