Έξι νέες πεζογέφυρες σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής
Στην κατασκευή έξι πεζογεφυρών σε βασικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής που θα θωρακίσουν την ασφαλή διέλευση των πεζών προχωρά το υπουργείο Υποδομών. Ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, έδωσε εντολή για την άμεση δημοπράτηση του έργου, υπογράφοντας την έγκριση δέσμευσης ποσού 13 εκατ. ευρώ.
Στην κατασκευή έξι πεζογεφυρών σε βασικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής που θα θωρακίσουν την ασφαλή διέλευση των πεζών προχωρά το υπουργείο Υποδομών.
Οι θέσεις που θα κατασκευαστούν οι έξι πεζογέφυρες είναι:
- – Λεωφόρος Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου, Άλιμος.
- – Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα.
- – Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή.
- – Λεωφόρος Αθηνών-Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι.
- – Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης-Παλαιό Φάληρο.
- – Λεωφόρος Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.
Με απόφαση του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, έδωσε εντολή για την άμεση δημοπράτηση του έργου, υπογράφοντας την έγκριση δέσμευσης ποσού 13 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομών, που θα συμβάλλουν πρωταρχικώς στην ασφάλεια, τη βελτίωση και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
«Οι διαδικασίες δημοπράτησης για την ταχύτατη ανάθεση της κατασκευής των έξι πεζογεφυρών ξεκινούν άμεσα και εντάσσονται στο πλαίσιο ορθών πολιτικών που προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για την οδική ασφάλεια των πολιτών, με συγκεκριμένα έργα υποδομών. Έργα, τα οποία ανέκαθεν ήταν στο περιθώριο και σήμερα η κατασκευή τους θα δώσει λύσεις και θα ικανοποιήσει χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών.
Επιπλέον με εντολή του υπουργού Υποδομών η αρμόδια διεύθυνση Ασφαλείας Οδικών Υποδομών, συλλέγει στοιχεία για τις θέσεις υψηλής επικινδυνότητας στους οδικούς άξονες όλης της επικράτειας. Στόχος είναι να δρομολογηθούν κατασκευαστικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα άρουν την επικινδυνότητα αυτή και θα εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των πολιτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κατεχόμενα: Αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γιο του Ερντογάν στον Ερχιουρμαν
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ