Σουλτς: Ως το Eurogroup Ιανουαρίου θα έχει βρεθεί συμβιβασμός για τον «μποναμά»
Υποστηρικτικός απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, που νωρίτερα είχε συνάντηση και με τον Αλέξη Τσίπρα. Δήλωσε ότι καταλαβαίνει απόλυτα για ποιο λόγο η κυβέρνηση προχώρησε στο κοινωνικό πακέτο παροχών, αν και, όπως είπε, δεν λαμβάνονται υπόψη κάποιες παράμετροι. Πρόσθεσε πάντως ότι πρέπει να γίνει «δυναμική αξιολόγηση» των μέτρων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ως το Eurogroup Ιανουαρίου θα έχει βρεθεί συμβιβαστική λύση.
Κατανοώ τους λόγους για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση εξήγγειλε τα μέτρα κοινωνικών παροχών, ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση αναβολής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ο Μ.Σουλτς ανέφερε ότι αν εξετάσει κανείς αντικειμενικά τις εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού δεν λαμβάνονται υπόψη ορισμένες παράμετροι, ωστόσο τόνισε ότι κατανοεί απόλυτα για ποιο λόγο η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να προστατέψει τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Ο Μ.Σουλτς ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει μια «δυναμική αξιολόγηση» των μέτρων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως το Eurogroup του Ιανουαρίου θα έχει βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.
«Πιστεύω ότι υπάρχει χρόνος ως τις 26 Ιανουαρίου για ένα λογικό συμβιβασμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Μετά τη συνάντησή μου με τον Αλέξη Τσίπρα κατανοώ ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει εποικοδομητικά τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις με το Eurogroup», ανέφερε.
Επισήμανε δε ότι αν οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2017 και 2018 διατηρηθούν στα επίπεδα του 1,7% -2,5% θα πρέπει να διατηρηθεί η κοινωνική σταθερότητα.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.