Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζεντιλόνι: «Η κυβέρνηση έτοιμη να εγγυηθεί τη σταθερότητα των τραπεζών»

Τζεντιλόνι: «Η κυβέρνηση έτοιμη να εγγυηθεί τη σταθερότητα των τραπεζών»

Για την ετοιμότητα της κυβέρνησης του να αναλάβει δράση για να υποστηρίξει τον τραπεζικό τομέα της Ιταλίας, διαβεβαίωσε ο Πάολο Τζεντιλόνι κατά την πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός ενώπιον της Βουλής. Κατά την προγραμματική του ομιλία τόνισε ότι οι κύριες προτεραιότητές του είναι η οικονομία και η Ευρώπη, καθιστώντας σαφές πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή η υπερβολική λιτότητα, ούτε η υπερβολική ανοχή προς τις χώρες που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους στο προσφυγικό.

Για την ετοιμότητα της κυβέρνησης του να αναλάβει δράση για να υποστηρίξει τον τραπεζικό τομέα της Ιταλίας, διαβεβαίωσε ο Πάολο Τζεντιλόνι κατά την πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός ενώπιον της Βουλής, προσθέτοντας ότι πέρα από τα επιμέρους προβλήματα το ιταλικό τραπεζικό σύστημα είναι στερεό.

Λύσεις σε επιμέρους προβλήματα αναζητώνται διαμέσου της αγοράς, είπε, προσθέτοντας ωστόσο με έμφαση: «Θέλω να πω πολύ καθαρά ότι η κυβέρνηση … είναι έτοιμη να παρέμβει, αν χρειασθεί, για να εγγυηθεί τη σταθερότητα των τραπεζών και τις αποταμιεύσεις των πολιτών μας».

Ο Τζεντιλόνι κατά την προγραμματική του ομιλία στη Βουλή τόνισε ακόμη ότι οι κύριες προτεραιότητές του είναι η οικονομία και η Ευρώπη. «Τα προβλήματα του μέρους εκείνου της μέσης αστικής τάξης που αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες, θα είναι στο επίκεντρο των προσπαθειών μας για να δοθεί νέα ώθηση στην οικονομία», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σε σχέση με την ευρωπαϊκή σύνοδο της Πέμπτης, ο Τζεντιλόνι υπογράμμισε ότι «η Ιταλία θα πάρει μέρος στην σημαντική συζήτηση για την ανανέωση του κανονισμού του Δουβλίνου» και δεν παρέλειψε να καταστήσει σαφές πως «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η πρακτική βάσει της οποίας η Ευρώπη πρέπει να είναι υπερβολικά αυστηρή με την λιτότητα, αλλά να δείχνει υπερβολική ανοχή προς τις χώρες που δεν συμμερίζονται τις ευθύνες του προσφυγικού και του μεταναστευτικού».

Στο κύριο αυτό θέμα, δηλαδή, υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων και συνέχιση της γραμμής της κυβέρνησης του Ματτέο Ρέντσι.

Σε ό,τι αφορά τη συνολική διάρκεια της νέας κυβέρνησης, ο νέος πρωθυπουργός είπε ότι αυτή θα συνεχίσει να εργάζεται «όσο διαπιστώνεται ότι διαθέτει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου».

Όπως είχε ζητήσει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα, στις προτεραιότητες συμπεριλαμβάνεται και η ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από τους σεισμούς στην κεντρική Ιταλία.

Η κυβέρνηση Τζεντιλόνι, τέλος, θα στηρίξει τον διάλογο των κομμάτων για την έγκριση νέου εκλογικού νόμου, θα δραστηριοποιηθεί για να συνεχισθεί η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και του τομέα της εργασίας, όπως και η απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν την αστική δικαιοσύνη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024