Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πεδίο μάχης το λιμάνι του Ηρακλείου, αγρότες εναντίον ναυτεργατών

Πεδίο μάχης το λιμάνι του Ηρακλείου, αγρότες εναντίον ναυτεργατών

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το λιμάνι του Ηρακλείου με «πρωταγωνιστές» τους αγρότες και τους ναυτεργάτες με αφορμή την 8η ημέρας απεργίας της ΠΝΟ. Οι αγρότες ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση με τους ναυτεργάτες ενώ καταγράφηκαν επεισόδια με ρίψεις αντικειμένων και νερού, με φωτιά σε εκδοτήρια ναυτιλιακής εταιρίας αλλά και μικροτραυματισμούς.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το απόγευμα της Παρασκευής το λιμάνι του Ηρακλείου με «πρωταγωνιστές» τους αγρότες και τους ναυτεργάτες με αφορμή την 8η ημέρας απεργίας της ΠΝΟ.

Οι αγρότες ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση με τους ναυτεργάτες ενώ καταγράφηκαν επεισόδια με ρίψεις αντικειμένων και νερού, με φωτιά σε εκδοτήρια ναυτιλιακής εταιρίας αλλά και μικροτραυματισμούς.

Η ένταση ξεκίνησε περίπου στις 18.00 με τους αγρότες να στρέφονται εναντίον των ναυτεργατών που συνεχίζουν την απεργία τους με αποτέλεσμα να έχει παγώσει η μεταφορά ευπαθών προϊόντων. Παραγωγοί πέταξαν φωτοβολίδες στο πλοίο Blue Horizon όπου βρίσκονταν ναυτεργάτες οι οποίοι με τη σειρά τους πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού πάνω από το πλοίο προς τους αγρότες που βρίσκονται κάτω.

Οι ναυτεργάτες δήλωναν πως δεν πρόκειται να σπάσουν την απεργία τους ενώ αντίθετα οι αγρότες ήθελαν να φύγει το πλοίο ασφαλείας.

Η κατάσταση έφτασε στα άκρα με αγρότες και ναυτεργάτες να έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση.

Μάλιστα, ομάδα αγροτών πέταξαν φωτοβολίδες σε πλοίοόπου βρίσκονταν οι ναυτεργάτες με την «αντίπαλη πλευρά» να απαντά με… ρίψεις νερού!

Την ίδια ώρα, οι ναυτεργάτες έκοψαν τους κάβους και το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι του Ηρακλείου χωρίς να φορτώσει τις 150 νταλίκες που περιέχουν τα αγροτικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, οι αγρότες εξαγριώθηκαν ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα να βάλουν φωτιά σταπρώην εκδοτήρια που της ΑΝΕΚ που βρίσκονται μέσα στο χώρο του λιμανιού.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα δύο οχήματα με τους ανάλογους άνδρες που επιχειρούν την κατάσβεση.

Στο χώρο του λιμανιού έσπευσαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο λιμενάρχης Δημήτρης Σαϊτάκης και δήμαρχοι από τις περιοχές που παράγονται τα πρώιμα κηπευτικά.

Οι αγρότες άρχισαν να αποχωρούν από το λιμάνι Ηρακλείου αφού προηγουμένως απέσπασαν διαβεβαιώσεις πως τα φορτηγά που βρίσκονται στο λιμάνι με τα πρώιμα κηπευτικά θα φορτωθούν στο πλοίο το πρωί του Σαββάτου.

Επίσης στο χώρο του λιμανιού μπήκαν τελικά άνδρες της Πυροσβεστικής προκειμένου να κατασβήσουν τη φωτιά στα εκδοτήρια ναυτιλιακής εταιρείας.

ΑΝΕΚ: Αδικη και αναίτια επίθεση

«Σήμερα τα εκδοτήρια της κοινοπραξίας ΑΝΕΚ – Superfast στο λιμάνι του Ηρακλείου έγιναν στόχος εμπρηστικής επίθεσης. Πρόκειται για μια άδικη και αναίτια επίθεση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΕΚ.

«Η ΑΝΕΚ LINES έχει αποδείξει ότι συμπαραστέκεται και στηρίζει τους δίκαιους αγώνες και τις διεκδικήσεις των αγροτών όπως και των ναυτεργατών. Είμαστε σίγουροι ότι τα σημερινά επεισόδια δεν εκφράζουν τα αιτήματά τους. Οφείλουμε όλοι να καταδικάζουμε ενέργειες οι οποίες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα πολιτών και εργαζομένων. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν έχουμε, ούτε θέλουμε να εμπλακούμε σε καμία είδους διένεξη για διχόνοια μεταξύ των πολιτών ή του παραγωγικού ιστού της χώρας μας. Λυπούμαστε που μας εμπλέκουν. Ας κοιτάξουν το όποιο πρόβλημα και όχι να μας στοχοποιούν για να αποφεύγουν το πρόβλημα και τη λύση του» προσθέτει η εταιρεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024