
Ρέγκλινγκ: Δεν υπήρξε διαβούλευση με τους δανειστές για τον μποναμά Τσίπρα
Την «αλλεργία» των θεσμών σε αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις και πρωτοβουλίες που δεν έχουν πάρει τη σφραγίδα των θεσμών επιβεβαιώνει, μετά το Βερολίνο, ο επικεφαλής του ESM, Κλ.Ρέγκλινγκ, ο οποίος τονίζοντας ότι δεν υπήρξε διαβούλευση με τους δανειστές για την καταβολή επιπλέον σύνταξης, αφήνει αιχμές ότι ίσως αυτό υπονομεύει την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα. «Δημιουργείται αριθμός ερωτημάτων» σημειώνει. Πιο ήπια ήταν πάντως η στάση της Κομισιόν.
Την «αλλεργία» των θεσμών σε αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις και πρωτοβουλίες που δεν έχουν προηγούμενα πάρει τη σφραγίδα των θεσμών επιβεβαιώνει, μετά το Βερολίνο, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος τονίζοντας ότι δεν υπήρξε διαβούλευση με τους δανειστές για την καταβολή επιπλέον σύνταξης, αφήνει αιχμές ότι ίσως αυτό υπονομεύει την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα. «Δημιουργείται αριθμός ερωτημάτων» σημειώνει. Πιο ήπια ήταν πάντως η στάση της Κομισιόν.
Δεν υπήρξε διαβούλευση με τους δανειστές της χώρας αναφορικά με τα σχέδια της Ελλάδας για την καταβολή μιας επιπλέον σύνταξης στους συνταξιούχους πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ΕΣΜ), Κλάους Ρέγκλινγκ.
«Περιμένω ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στην αγορά ομολόγων αρκετά πριν από το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο 2018, με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε σήμερα σε ομιλία του στο Ελσίνκι ο επικεφαλής του ΕΣΜ Κλάους Ρέγκλινγκ.
«Στο πλαίσιο αυτό, οι ανακοινώσεις που έγιναν χθες βράδυ από τον Έλληνα πρωθυπουργό χωρίς διαβούλευση με τους θεσμούς δημιουργούν αριθμό ερωτημάτων», πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ασανσέρ: Λήγει η παράταση απογραφής στις 30 Ιουνίου – Τι ισχύει με τα πρόστιμα
- Ο ΠΟΥ κήρυξε το ξέσπασμα του Έμπολα σε Κονγκό και Ουγκάντα ως «παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης»
- Καναδός βρέθηκε θετικός στον χανταϊό, σύμφωνα με αξιωματούχους της Βρετανικής Κολομβίας
- Κλιμάκωση των κυβερνοεπιθέσεων τον Απρίλιο 2026
- Τουλάχιστον 57 συλλήψεις στη Βολιβία έπειτα από συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς στην πρωτεύουσα Λα Παζ
- Νέα βίντεο στην δημοσιότητα από τη σφοδρή σύγκρουση τρένου με λεωφορείο στην Ταϊλάνδη