Η Σαουδική Αραβία καταδικάζει σε θάνατο 15 πολίτες για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν
Σε θάνατο καταδίκασε 15 ανθρώπους δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό του Ιράν, γεγονός που αναμένεται να κλιμακώσει την ένταση ανάμεσα στις δύο δυνάμεις. Με την ίδια κατηγορία δικάστηκαν συνολικά 32 άνθρωποι από το ειδικό Δικαστήριο του Ριάντ, εκ των οποίων δύο μόνο αθωώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι τιμωρήθηκαν με φυλάκιση έξι μηνών έως και κάθειρξη 25 χρόνων.
Σε θάνατο καταδίκασε 15 ανθρώπους δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό του Ιράν, γεγονός που αναμένεται να κλιμακώσει την ένταση ανάμεσα στις δύο δυνάμεις.
Με την ίδια κατηγορία δικάστηκαν συνολικά 32 άνθρωποι από το ειδικό Δικαστήριο του Ριάντ, εκ των οποίων δύο μόνο αθωώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι τιμωρήθηκαν με φυλάκιση έξι μηνών έως και κάθειρξη 25 χρόνων.
Όλοι οι κατηγορούμενοι ήταν Σαουδάραβες, πλην ενός Ιρανού και ενός Αφγανού.
Είναι η πρώτη φορά στο πρόσφατο παρελθόν, όπου Σαουδάραβες κατηγορούνται για κατασκοπεία και έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο για τις σχέσεις Σαουδικής Αραβίας – Ιράν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πορτογαλία: Σαρωτική νίκη του σοσιαλιστή Σεγκούρο στις προεδρικές εκλογές έναντι του ακροδεξιού Βεντούρα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες
- Ο φόβος για την AI, νέα πραγματικότητα στη Wall Street
- Google: Κάτι αλλάζει με τις επαφές στα κινητά Android – Η έξυπνη…καρτών κλήσεων
- Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, με Καρέρας – Εμπαπέ!
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]

