Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φ.Παπαμιχαήλ και Ελί Νταγκέρ καλεσμένοι του Film Factory

Φ.Παπαμιχαήλ και Ελί Νταγκέρ καλεσμένοι του Film Factory

...

Το Film Factory που διοργανώνει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου πραγματοποιείται φέτος στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από της 17 έως τις 19 Δεκεμβρίου. Ο διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης Φαίδων Παπαμιχαήλ και ο Ελί Νταγκέρ, βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα για την μικρού μήκους ταινία του «Waves ‘98», θα βρεθούν στην Αθήνα για το Film Factory.

Ο 54χρονος Ελληνοαμερικάνος Φαίδωνας Παπαμιχαήλ, διευθυντής φωτογραφίας στο Χόλιγουντ και στενός συνεργάτης του συμπατριώτη του Αλεξάντερ Πεϊν (το «Νεμπράσκα» του χάρισε μια υποψηφιότητα για όσκαρ φωτογραφίας), έχει περισσότερες από 50 ταινίες στο ενεργητικό του –αναμένεται μάλιστα με ανυπομονησία η νέα μικρού μήκους ταινία που σκηνοθέτησε ο ίδιος, με τίτλο «Α Beautiful Day». Στη νέα αυτή δουλειά του Παπαμιχαήλ, που θα προβληθεί στο Film Factory, ο πολυβραβευμένος Τζέιμς Μπρόλιν ενσαρκώνει έναν εβδομηντάρη ο οποίος ζει μια μονότονη ζωή μετά τον θάνατο της γυναίκας του. Η μοναξιά και οι αρρώστιες τον έχουν καταβάλει. Όμως σήμερα ξυπνά με ένα καινούργιο σχέδιο που θα αλλάξει την ζωή του για πάντα…

H ταινία βασίστηκε σε μια ιστορία της Αγγελικής Γιαννακοπούλου η οποία συνυπογράφει το σενάριο με την Κέισι Κάνον.

Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ, ο οποίος επισκέπτεται συχνά το χωριό του στο Λεωνίδιο, γυρίζει και διαφημιστικά στην Ελλάδα.

Η παρουσίαση του στο φετινό Film Factory, έχει τίτλο: «Shooting on both sides of the pond» ή αλλιώς «Κινηματογραφώντας με διπλή ιδιότητα».

Ο Λιβανέζος καλλιτέχνης και animator Ελί Νταγκέρ, ετών 31, απέσπασε πέρυσι στις Κάννες τον Χρυσό Φοίνικα για ταινία μικρού μήκους –υπήρξε μάλιστα η μόνη συμμετοχή από το Λίβανο σε επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα των Καννών την τελευταία 25ετία. Το «Waves ‘98» με ήρωα έναν έφηβο σε σύγχυση που ζει στο μεταπολεμικό Μπαϊρούτ το 1998, είναι μια ταινία animation και αποτελεί φόρο τιμής του Νταγκέρ στην γενέτειρά του.

Ο Νταγκέρ ολοκλήρωσε τις σπουδές του (2d/3d animation, Art Direction/Illustration) στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Λιβάνου και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Goldmiths College του Λονδίνου με αντικείμενο τα Νέα Μέσα και τη Σύγχρονη Τέχνη.

Η παρουσίαση του θα τιτλοφορείται: «Why we make films» («Γιατί κάνουμε ταινίες»).

Το Film Factory διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά φέτος. Το πείραμα που ξεκίνησε το 2012, έχει γίνει πλέον ένας πολυαναμενόμενος θεσμός που κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με ενδιαφέρουσες παράλληλες δράσεις και διεθνείς παρουσίες.

Πρωταγωνιστές της μεγάλης αυτής κινηματογραφικής γιορτής, είναι οι βραβευμένοι κινηματογραφιστές της χρονιάς, που καλούνται να παραδώσουν αφιλοκερδώς σεμινάρια και εργαστήρια, ο καθένας στον τομέα του.

Για δεύτερη χρονιά φέτος, η διοργάνωση περιλαμβάνει και το Film Factory Short Film Fund, τον διαγωνισμό χρηματοδότησης ταινιών μικρού μήκους, που διοργανώνουν η ΕΑΚ και η Cosmote TV.

Το τριήμερο σεμιναρίων, εργαστηρίων και προβολών θα είναι όπως δωρεάν και ανοιχτό στο κοινό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Film Factory θα ανακοινωθεί σύντομα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024