Public Issue: Δυσαρεστημένοι οι πολίτες από κυβέρνηση και αντιπολίτευση
Σχεδόν εννέα στους δέκα πολίτες (88%) θεωρούν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ τα συναισθήματα που κυριαρχούν είναι οργή και αγανάκτηση (28%), η απογοήτευση (25%), η ανησυχία και το άγχος (19%) σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue.
Σχεδόν εννέα στους δέκα πολίτες (88%) θεωρούν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ τα συναισθήματα που κυριαρχούν είναι οργή και αγανάκτηση (28%), η απογοήτευση (25%), η ανησυχία και το άγχος (19%) σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue.
Εν μέσω αυτής της κατάστασης, δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης εμφανίζεται το 92% των πολιτών, όμως το 82% δηλώνει δυσαρεστημένο και από την αντιπολίτευση.
Μία κυβέρνηση της ΝΔ προτιμά για τη χώρα το 32%, έναντι μόλις 14% που επιλέγει τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εντούτοις, έναςστους δύο(52%) δηλώνει «καμία από τις δύο».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκηςσυγκεντρώνει 45% στις θετικές γνώμες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μόνο 24% και έρχεται πέμπτος στην κατάταξη των πολιτικών αρχηγών, πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη.
Το 42% θεωρεί ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 22% που πιστεύει το ίδιο για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος,στο ερώτημα αν χρειάζονται εκλογές,το 53% τάσσεται κατά και το 45% υπέρ.
Πρόκειται για πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, χωρίς κάλπη, σε δείγμα 1.005 ατόμων, το χρονικό διάστημα 18-25 Νομεβρίου.
Η δημοσκόπηση δεν περιέχει ερώτημα πρόθεσης ψήφου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΚΚΕ: Ερώτηση των ευρωβουλευτών για τον κλιμακούμενο αποκλεισμό και τις απειλές των ΗΠΑ για επίθεση στην Κούβα
- Μηδένισε το κοντέρ στο… εμπόριο – Ζητούν μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης βαρών
- Αίτημα έκτακτης ευρωπαϊκής οικονομικής ενίσχυσης για τη Λήμνο
- Χωρίς Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ κόντρα στη Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακός
- Betsson Charter στην Κλουζ – Μια ευρωπαϊκή εμπειρία δίπλα στον Άρη Betsson
- Ιράν: Επίκειται αμερικανική επίθεση, λένε ισραηλινοί αξιωματούχοι
