Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δεκέμβριος στο Βρυσάκι έρχεται με εκθέσεις, performances, μουσικές και workshops

Ο Δεκέμβριος στο Βρυσάκι έρχεται με εκθέσεις, performances, μουσικές και workshops

...

Από την 1η μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, εκθέσεις, performances, μουσικά live, workshops και ομιλίες συνθέτουν το πρόγραμμα του θεματικού κύκλου που θα λάβει χώρα στο Βρυσάκι. Μετά από το επιτυχημένο ανοικτό κάλεσμα για απόδοση της έννοιας της Ετερότητας, καλλιτέχνες και ομάδες θα παρουσιάσουν τις δικές τους προσεγγίσεις μέσα από μια πληθώρα εκφραστικών μέσων, από ένα βήμα ανοικτό στη δημιουργία και στο διάλογο με το κοινό.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Human Specific Performance: Αποτύπωμα
Ημερομηνία: Πέμπτη 1 & 8 και Παρασκευή 2 & 9 Δεκεμβρίου 2016
Ώρα: 21.30
Εισιτήριο: 7€
Τι μπορεί να δημιουργήσει μια σύντομη συνάντηση δύο ανθρώπων; Πώς μπορεί να επηρεάσει και να κινήσει ένα σώμα αυτή η συνύπαρξη; Ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνει πίσω του ο “Άλλος”; Η παρουσία του επισκέπτη επηρεάζει και μεταμορφώνει τον χώρο μέσα απο το σώμα της performer.

Workshop: Ένα μονοπάτι με καρδιά
Για 4 συναντήσεις
Σάββατο, 10.00-12.00
Έναρξη: Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016
Κόστος: 20 €/συνάντηση & 60€/ για όλο το εργαστήριο
Δημιουργούμε γέφυρες από το εγώ στο εμείς και από το εμείς στο μαζί, από το άτομο στην ομάδα με την βοήθεια κινητικών και σιωπηλών διαλογισμών, με το χορό της έκστασης, μέσα από την αναπνοή μας, το τραγούδι, την αφήγηση ιστοριών δύναμης και διαδραστικές ασκήσεις.

Workshop: Αρθρογραφία μέσω διαδικτύου
Για 8 συναντήσεις
Σάββατο, 18.30-20.30
Έναρξη: Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, 18.30-20.30
Κόστος συμμετοχής: 40€/ 4 συναντήσεις ή 60€/ 8 συνάντησεις
Το σεμινάριο βοηθάει να κατανοήσουμε: Τι είναι είδηση, πως την βρίσκουμε καθώς και τον τρόπο που γράφεται ένα άρθρο σε site blog; Ποια η χρησιμότητα των social media; Απευθύνεται ακόμα και σε όσους δεν έχουν γνώσεις στον τομέα αυτό.

Performance: Βλέπεις;
Ημερομηνία: Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016
Ώρα: 20.00
Είσοδος Ελεύθερη
Ένα κυνήγι, για να φτάσουμε από το «εγώ» στο «εσύ». Ένα κυνήγι, που πασχίζει να υπερβεί φόβους, ψυχικά χάσματα, προκαταλήψεις. Μια προσπάθεια ημερώματος του άλλου, που δεν είναι ποτέ εύκολη. Ένας μονόλογος που περιγράφει αυτή τη προσπάθεια γεμάτη συγκρούσεις.

Μουσική: Ο γύρος του κόσμου σε 80 λεπτά
Ημερομηνία: Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016
Ώρα: 21.30
Εισιτήριο: 5€
Μελωδίες της Μεσογείου, αναγεννησιακά χρώματα, jazz ιδιωματισμοί, δικές τους συνθέσεις με ποικίλες αυτοσχεδιαστικές διαθέσεις πλέκουν τη ροή της μουσικής τους. Το project που παρουσιάζουν στοχεύει στην ανάδειξη μουσικών ιδιωμάτων από όλο τον κόσμο.

Διάλεξη: Αναζητώντας τον εαυτό και τον άλλον στα social media
Διάρκεια: 30 λεπτά διάλεξη + συζήτηση
Ημερομηνία: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016
Ώρα: 18.00
Με ελεύθερη είσοδο
Ποιοι είμαστε στο Facebook; Πώς κατασκευάζουμε τον εαυτό μας και τους άλλους και ποιον αναζητούμε; Πώς αναζητούμε τον «άλλο» και πώς τον διαχωρίζουμε από το «εμείς»; Και πώς επιδρά η αναζήτηση αυτή στην «πραγματική», στην «offline» ζωή;

Παιδικό κουκλοθέατρο: Ο κύριος Χ και το ζαχαροπασπαλιστό μυστικό
Ημερομηνία: Κυριακή 4 & 11 Δεκεμβρίου 2016
Ώρα: 12.00
Διάρκεια: 60΄
Ηλικίες: 3+
Εισιτήριο: 5€
Κάπου σε μια πόλη έχουν γιορτή, ο σινιόρε Μασκαρπόνε ζυμώνει με μανία λαχταριστά γλυκά! Όλοι ετοιμάζονται για τη γιορτή και κανένας δεν ασχολείται με τίποτα άλλο! Όχι ακριβώς όλοι, ο κύριος Χ καταστρώνει σχέδια για το πως να κλέψει το μοναδικό πράγμα που δεν φτιάχνει στο εργοστάσιο του.

Zero to the power of zero: Διαδραστικό παιχνίδι «Μηδέν εις την Μηδενική»
Ημερομηνία: Κυριακή 11 & 18 Δεκεμβρίου 2016
Ώρα: 15.00
Είσοδος Ελεύθερη
Ένα, βιβλίΟν το οποίο λόγο φθοράς αναπροσδιορίζεται σε τετράδιΟν συλλογικής οντότητας. Το ένυδρον οξείδιον του σιδήρου, ο χαρτοπολτός και οι γνώσεις δρουν συλλογικά αναζητώντας τον Άλλον. Με τον Άλλον το τετράδιΟν επιτυγχάνει το φαινόμενο της επανεκδόσεως.

Έκθεση φωτογραφίας: The Very Special You
Διάρκεια έκθεσης: Από 12 έως 18 Δεκεμβρίου 2016
Καθημερινά, 12.00-20.00
Oμιλία μελών: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, 18.00
Το The Very Special You είναι ένα θεματικό πρότζεκτ φωτογραφικών πορτρέτων και συνεντεύξεων με σκοπό την ανάδειξη των στοιχείων που καθιστούν τον καθένα μας ξεχωριστό και ταυτόχρονα αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου. Εσύ, εγώ, ο κόσμος γύρω μας, εμείς είμαστε τα κομμάτια, εμείς και η εικόνα.

Performance: The Quickening
Ημερομηνία: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016
Ώρα: 21.30
Εισιτήριο: 5€
Το εγκυμονών σώμα, βασιζόμενo στις αρχές του Ιαπωνικού χορού Butoh, όπως την ενεργητική παύση, την αργή κίνηση, τη γλυπτική φόρμα και τις ποιητικές εικόνες, ανιχνεύει και ανακαλύπτει ξανά τις δυνατότητες του όσον αφορά τη σωματική αντοχή και έκφραση.

Performance: Εγώ από τα μάτια του άλλου & Η σχέση μου μαζί σου απ’ τα μάτια του άλλου
Ημερομηνία: Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016
Ώρα: 19.00
Eίσοδος Ελεύθερη
Οι άλλοι είμαστε εμείς, ξεχωριστοί μα τόσο όμοιοι! Tα τμήματα του θεατρικού παιχνιδιού και της δημιουργικής γραφής της κοινωνικής μας δράσης «Αλληλεγγύη», παρουσιάζουν ένα δείγμα της δουλειάς τους με το τέλος του Α’ κύκλου μαθημάτων.

Μουσική: Προσωπικό
Ημερομηνία: Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016
Ώρα: 21.30
Εισιτήριο: 5€
Σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη, ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης επιστρέφουν στη μελοποιημένη ποίηση, με έναν τρόπο όμως ζωντανό, απλό και χαρούμενο, αναζητώντας στην παράδοση μιας ισχυρής πολιτιστικής μας αναφοράς σύγχρονο και επίκαιρο τρόπο έκφρασης.

Performance: Natarajamata thalia
Hμερομηνία: Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
Ώρα: 21.30
Εισιτήριο: 10€
«Χορεύοντας δημιούργησα τον κόσμο. Κουδούνια παίζαν μουσική στα πόδια μου, η σελήνη στόλιζε τα μαλλιά μου, φωτιά έβγαινε από τα χέρια μου και οι στροβιλισμοί μου έφτιαχναν την πλάση.» Μια παράσταση κλασικού ινδικού χορού bharata natyam.

Performance: Jollene
Ημερομηνία: Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016
‘Ωρα: 21.00
Είσοδος ελεύθερη
Τα τμήματα του αυτοσχεδιασμού υποκριτικής και του σύγχρονου χορού της κοινωνικής μας δράσης «Αλληλεγγύη» ενώνουν τις δυνάμεις τους. Μας παρουσιάζουν ένα χοροθεατρικό δρώμενο που μας μυεί μέσω του σώματος και της έκφρασης στο αδιάβατο μονοπάτι του εαυτού μας.

Ομαδική εικαστική έκθεση: Ραντεβού με τον Άλλον
Διάρκεια: Από 21 έως 28 Δεκεμβρίου 2016
Καθημερινά, 12.00-20.00
Περισσότεροι από 10 καλλιτέχνες εξερευνούν μέσα από μια πληθώρα εικαστικών μέσων (video art, ζωγραφική, φωτογραφία, εγκαταστάσεις) την έννοια του “Άλλου”, όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται, εστιάζοντας κυρίως στον προσδιορισμό των σχέσεων & των ορίων με τον Άλλον και τον Εαυτό μας.

Συνεχίζονται:

Χορωδία: The Amber Choir Project
κάθε Δευτέρα 17.00-20.00
Η μεικτή χορωδία δημιουργείται για να εκτελεί και να δισκογραφεί έργα τα οποία δεν έχουν βρει πρόσφορο έδαφος στη μέχρι τώρα χορωδιακή πράξη στην Ελλάδα. Απαραίτητες προδιαγραφές συμμετεχόντων: Ανάγνωση μουσικού κειμένου, ακουστικές ικανότητες.

Μαθήματα: Φαλούν Ντάφα
Ημερομηνία: Κάθε Δευτέρα
Ώρα: 11.30-13.00 με ελεύθερη είσοδο
Το Φάλουν Ντάφα, γνωστό επίσης και ως Φάλουν Γκόνγκ, είναι μια αρχαία εξάσκηση νου και σώματος βασισμένη στις αρχές της αλήθειας, καλοσύνης και ανεκτικότητας.

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης
Βρυσακίου 17, Πλάκα, Tηλ.: 210 3210179
Πρόσβαση
ΜΕΤΡΟ: γραμμή 3 (Μοναστηράκι)
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ : σταθμός Μοναστηράκι
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: 025, 026,027, 035, 227

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024