Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Β. Ελλάδα - Στους δρόμους τα εκχιονιστικά

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Β. Ελλάδα – Στους δρόμους τα εκχιονιστικά

Στα λευκά έχουν ντυθεί από τα ξημερώματα της Τρίτης ορεινές περιοχές της Β.Ελλάδας. Στο νομό Θεσσαλονίκης η χιονόπτωση είναι έντονη και στους δρόμους έχουν βγει τα εκχιονιστικά. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τις επόμενες ώρες, δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα πεδινά, καθώς και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Στα λευκά έχουν ντυθεί από τα ξημερώματα της Τρίτης ορεινές περιοχές της Β.Ελλάδας. Στον νομό Θεσσαλονίκης η χιονόπτωση είναι έντονη και στους δρόμους έχουν βγει τα εκχιονιστικά. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τις επόμενες ώρες δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα πεδινά, καθώς και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης, από νωρίς το πρωί της Τρίτης έχει αρχίζει να χιονίζει. Σε Χορτιάτη, Φίλυρο, Μελισσοχώρι, Πανόραμα και Ωραιόκαστρο, η χιονόπτωση είναι εντονότερη.

Στο Ωραιόκαστρο, αλατιέρες και εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει ήδη στον δρόμο, για να διατηρήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία, αν και οι δρόμοι γλιστρούν αρκετά.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Πέλλας και του Κιλκίς, σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις.

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Αντιθέτως, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε τρία σημεία του οδικού δικτύου της Ημαθίας, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού. Συγκεκριμένα, απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Νάουσας-Τριών Πέντε Πηγαδιών, από το 8ο έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο), στην επαρχιακή οδό Νάουσας-Σελίου από το 10ο μέχρι το 19ο (χιονοδρομικό κέντρο) και στην επαρχιακή οδό Νάουσας-Ροδοχωρίου, από το 8ο έως το 14ο χιλιόμετρο. Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ημαθίας, καθώς και στην Εγνατία οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στο μεταξύ, με χιόνι και με τσουχτερό κρύο ξύπνησαν οι κάτοικοι στα περισσότερα ορεινά χωριά του νομού Τρικάλων.

Η πτώση της θερμοκρασίας από χθες έγινε αισθητή και στον Νομό Λάρισας, ενώ την Τρίτη τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά. Συγκεκριμένα, στο Λιβάδι της Ελασσόνας, χωριό κτισμένο στις πλαγιές του Τιτάριου Όρους σε υψόμετρο 1.200μ, οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν τα ξημερώματα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό τοπίο.

Ασθενής χιονόπτωση εκδηλώνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες και στην πόλη της Κοζάνης. Η θερμοκρασία φθάνειτον -1 βαθμό κελσίου, πάντως η κίνηση στους δρόμους της πόλης διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται και στην Ιεροπηγή της Καστοριάς, από νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Στην Αχαΐα, στα λευκά άρχισε να ντύνεται από τη Δευτέρα και ο Χελμός, στα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, ο χιονιάς θα εξακολουθήσει τουλάχιστον έως την Τετάρτη.

Την Τρίτη, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με χαμηλό (κάτω από 300 μέτρα) υψόμετρο, σε ημιορεινές περιοχές (υψόμετρο 300-500 μέτρων) της Ηπείρου, της Στερεάς και της Εύβοιας.

    ΣτηνΑττικήθα χιονίσει στα ορεινά κυρίως τη νύχτα προς Τετάρτη, οπότε είναι πιθανόν να χιονίσει και στα βόρεια προάστια (περίπου από τα 500 μέτρα).

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο (πλην Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι, 8 και 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση, από 8 με 10 βαθμούς κατά τόπους.

    Την Τετάρτη, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε πεδινές περιοχές (υψόμετρο κάτω από 200 μέτρα) της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και την Κρήτη, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές (υψόμετρο από 400-600 μέτρα) της Ηπείρου, της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά το πρωί.

    Οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

    Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, με παγετό τη νύχτα προςτην Πέμπτησχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα.

    Πάντως, τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν στη δυτική και βόρεια χώρα, σταδιακά ώς το βράδυ της Τετάρτης θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και κατόπιν θα εξασθενήσουν και εκεί.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

    Sports in

    Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

    Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Τρίτη 23 Απριλίου 2024