Πτώση σημείωσαν οι βρετανικές μετοχές σε μια διαπραγμάτευση που χαρακτηρίζεται από διακυμάνσεις, μετά την απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου για τη διαδικασία εκκίνησης του Brexit, η οποία οδήγησε σε άνοδο τη στερλίνα.

Πτώση σημείωσαν οι βρετανικές μετοχές σε μια διαπραγμάτευση που χαρακτηρίζεται από διακυμάνσεις, μετά την απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου για τη διαδικασία εκκίνησης του Brexit η οποία οδήγησε σε άνοδο τη στερλίνα.

Στις 12:32 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης των blue chip FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,3% στις 6.825,38 μονάδες.

Ο δείκτης των blue chip υποχώρησε σε αρνητικό έδαφος αφού το Ανώτερο Δικαστήριο έκρινε ότι η βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση του κοινοβουλίου για να ξεκινήσει τη διαδικασία διαζυγίου από την ΕΕ, με την στερλίνα να κινείται ανοδικά.

«Με αυτή την απόφαση του δικαστηρίου για το Brexit… η στερλίνα θα σημειώσει ράλι, όσοι έχουν κέρδη σε δολάρια θα υποστούν μεγάλη πίεση» σχολίασε ο Τζεγκ Τσάουντρι, γενικός διευθυντής στην LONTRAD.

Ο δείκτης FTSE 100 έχει καταγράψει ράλι 7,6% από τον Ιούνιο που η Βρετανία τάχθηκε υπέρ του Brexit, χάρη στην άνοδο των μετοχών πολυεθνικών εταιριών που έχουν κέρδη σε δολάρια και που ευνοούνται φορολογικά από την υποχώρηση της στερλίνας.

Ο δείκτης FTSE 250, που είναι περισσότερο προσανατολισμένος στην εγχώρια αγορά, σημείωσε άνοδο κατά 1,2%, χάρη στο άλμα κατά 11,4% της μετοχής της εταιρίας δορυφόρων Inmarsat ύστερα από την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr