Επιχείρηση ανακατάληψης του Ταλ Αφάρ, δυτικά της Μοσούλης
Ιρακινές σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Ταλ Αφάρ, δυτικά της Μοσούλης, σε μία προσπάθεια ανακατάληψής της από τους τζιχαντιστές.
Ιρακινές σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Ταλ Αφάρ, δυτικά της Μοσούλης, σε μία προσπάθεια ανακατάληψής της από τους τζιχαντιστές.
Οι οργανώσεις, γνωστές ως Χασίντ Σαάμπι η Κινητοποίηση Λαϊκών Δυνάμεων, άρχισαν να προχωρούν προς το Ταλ Αφάρ, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους δυτικά της Μοσούλης. {{{ map }}}
Στόχος είναι να αποκόψουν τις οδούς ανεφοδιασμού του Ισλαμικού Κράτους που συνδέουν τη Συρία με τη Μοσούλη.
Η επιχείρηση αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της Άγκυρας, καθώς το Ταλ Αφάρ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την τουρκία και έχει έναν σημαντικό πληθυσμό Τουρκμάνων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βραζιλία: Τουλάχιστον 29 νεκροί και 40 αγνοούμενοι εξαιτίας κατολισθήσεων
- Η κυβέρνηση Τραμπ κατέθεσε αγωγή σε βάρος του UCLA για «αντισημιτικό, εχθρικό εργασιακό περιβάλλον»
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Τα τρία μηνύματα από Ουάσιγκτον
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Τι φοβούνται οι Ευρωπαίοι διαχειριστές πλούτου
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Anthropic να επιτρέψει την αυτόνομη στρατιωτική χρήση της Τεχνητής της Νοημοσύνης
- Ισπανία: Ο βασιλιάς Χάραλντ της Νορβηγίας εισήχθη σε νοσοκομείο της Τενερίφης