Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα + μία ταινίες στην TV για το τριήμερο

Δέκα + μία ταινίες στην TV για το τριήμερο

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 22.00: «ΑΔΩΞΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΗ» – STAR Σκηνοθεσία: Κουέντιν Ταραντίνο Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Νταϊάν Κρούγκερ, Κρίστοφ Βαλτς, Ντάνιελ Μπρουλ, Μέλανι Λόρεν, Ιλάι Ροθ, Τιλ Σβάιγκερ, Μάικλ Φασμπέντερ, Μάικ Μάγιερς Περιπέτεια αμερικανο-γερμανικής συμπαραγωγής 2009, την οποία ο Ταραντίνο δούλευε για περισσότερα από δέκα χρόνια! Θεωρείται remake της ταινίας του 1978 του Έντζο […]

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

22.00: «ΑΔΩΞΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΗ» – STAR
Σκηνοθεσία: Κουέντιν Ταραντίνο
Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Νταϊάν Κρούγκερ, Κρίστοφ Βαλτς, Ντάνιελ Μπρουλ, Μέλανι Λόρεν, Ιλάι Ροθ, Τιλ Σβάιγκερ, Μάικλ Φασμπέντερ, Μάικ Μάγιερς

Περιπέτεια αμερικανο-γερμανικής συμπαραγωγής 2009, την οποία ο Ταραντίνο δούλευε για περισσότερα από δέκα χρόνια! Θεωρείται remake της ταινίας του 1978 του Έντζο Καστελάρι, ο οποίος κάνει και ένα «πέρασμα» στην ταινία αλλά δηλώνει σχετικά: «Είναι μια τελείως διαφορετική ταινία, κάτι ολότελα φτιαγμένο από τον Κουέντιν Ταραντίνο. Δεν πρόκειται για remake. Απλά είναι κάτι, που του ενέπνευσα».
Στην υπόθεση τώρα. Στην κατεχόμενη από τα γερμανικά στρατεύματα Γαλλία, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μια κοπέλα εβραϊκής καταγωγής, η Σοσάνα, γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας ολόκληρης της οικογένειάς της από τους Ναζί. Εκείνη, κατορθώνει να γλιτώσει και δραπετεύει στο Παρίσι, όπου αποκτά νέα ταυτότητα και ζωή ως ιδιοκτήτρια ενός μικρού κινηματογράφου. Ταυτόχρονα, μια επίλεκτη ομάδα στρατιωτών, με επικεφαλής τον Υπολοχαγό Άλντο Ρέιν, αποφασίζει να εισβάλει στη Γαλλία, και να κάνει τη ζωή των Γερμανών του Γ΄ Ράιχ κόλαση, μην αφήνοντας κανέναν ζωντανό στο πέρασμά της – και μάλιστα ασκώντας πάνω τους τα απάνθρωπα αντιεβραϊκά μέτρα των Ναζί, με στόχο την τιμωρία τους με το ίδιο νόμισμα. Γνωστοί στους εχθρούς τους ως «Μπάσταρδοι», η ομάδα του Ρέιν βρίσκει στο πρόσωπο μιας Γερμανίδας ηθοποιού μία ανέλπιστη σύμμαχο στη μάχη, που δίνει. Αλλά και η Σοσάνα, καλείται να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στα σχέδια τους…



22.00: «HANNAH ARRENDT» – ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία: Μαργκαρέτε φον Τρότα
Παίζουν: Μπάρμπαρα Σούκοβα, Τζάνετ Μακ Τιρ, Άξελ Μίλμπεργκ

Βραβευμένο βιογραφικό δράμα «Hannah Arrendt» συμπαραγωγής Γαλλίας-Λουξεμβούργου- Γερμανίας, 2012. Η Χάννα Άρεντ ήταν γερμανίδα πολιτική επιστήμων και φιλόσοφος. Η προσπάθειά της να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσαν τα εγκλήματα του ναζισμού, αλλά και η έντονη θέλησή της να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα της προσωπικής ηθικής ευθύνης σε καιρούς που η ανθρώπινη ζωή χάνει την αξία της, είχε ως αποτέλεσμα το βιβλίο «Ο Αϊχμαν στην Ιερουσαλήμ – Η κοινοτοπία του κακού».


23.00: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΛΚΥΡΙΑ» – ALPHA (επανάληψη τη Δευτέρα 31/10 στις 01:45)
Σκηνοθεσία: Μπράιαν Σίνγκερ
Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κένεθ Μπράνα, Μπιλ Νάι, Τομ Γουίλκινσον, Κάρις Βαν Άουτεν, Τόμας Κρέτσμαν, Τέρενς Σταμπ
Διάρκεια: 107 λεπτά

Ιστορικό δράμα αμερικανο- γερμανικής συμπαραγωγής 2008, με τους Toμ Κρουζ και Μπράιαν Σίνγκερ (δημιουργός των Χ-Μen και Συνήθεις Ύποπτοι) να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το ιστορικό γεγονός της απόπειρας δολοφονίας του Αδόλφου Χίτλερ.

Tον Ιούλιο του 1944 ο πόλεμος στην Ευρώπη ανάμεσα στις συμμαχικές δυνάμεις και τις δυνάμεις του Άξονα βρίσκεται στην κορύφωσή του. Μια ομάδα γερμανών αξιωματικών, με αρχηγό τον στρατιωτικό Κλάους Φον Στάουφενμπεργκ, αποφασίζει να βάλει ένα τέλος στον παραλογισμό. Το σχέδιό τους είναι πολύ συγκεκριμένο: να εξοντώσουν τον Χίτλερ και στη συνέχεια να θέσουν σε εφαρμογή την Επιχείρηση Βαλκυρία, ένα σχέδιο εθνικού συναγερμού, ώστε να περάσει ο έλεγχος των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας στα χέρια τους. Ωστόσο, οι συνωμοσίες, οι προδοσίες, και οι έριδες που θα προκύψουν δεν θα κάνουν το έργο τους όσο εύκολο φαινόταν αρχικά στα χαρτιά.



00.15: «ΜΑΛΕΝΑ» – ΣΚΑΪ
Σκηνοθεσία:Τζιουζέπε Τορνατόρε
Παίζουν: Μόνικα Μπελούτσι, Τζιουζέπε Σαλφάρο, Λουτσιάνο Φεντερίκο

Ο Τζιουζέπε Τορνατόρε σκηνοθετεί ένα ακόμα κοινωνικό δράμα, με φόντο τον β’ παγκόσμιο πόλεμο. Ξεδιπλώνει τη δική του ιστορία, μια πικρή κωμωδία, με νοσταλγία, χιούμορ και αρκετές δόσεις ρομαντισμού σε αυτή τη συμπαραγωγή Ιταλίας – ΗΠΑ του 2000, που επενδύεται μ τη υπέροχη μουσική του Ένιο Μορικόνε.

Διάρκεια: 102′

Σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Σικελίας, το 1940, μια ομάδα εφήβων, ανάμεσά τους και ο Ρενάτο, περνούν την ώρα τους περιμένοντας να περάσει η όμορφη Μαλένα. Η Μαλένα, επίκεντρο των φαντασιώσεων των ανδρών της πόλης, είναι μια γοητευτική, αλλά αφελής δασκάλα που δεν δείχνει να καταλαβαίνει το ρόλο που παίζει η παρουσία της στον ανδρικό πληθυσμό της πόλης. ‘Οταν όμως ο άνδρας της σκοτώνεται στον πόλεμο, η χήρα πια Μαλένα γίνεται το αντικείμενο μιας απωθημένης λαγνείας των ανδρών, προκαλώντας σκάνδαλο όταν αρχίζει να βγαίνει με Γερμανούς στρατιώτες για να επιζήσει…


ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

19.30: «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΑΡΑΦΑ» – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία-σενάριο: Ρεμί Μπεζανσόν, Ζαν – Κριστόφ Λι
Μουσική: Λοράν Περέζ
Διάρκεια: 78′

Animation, βελγo-γαλλικής παραγωγής του 2012. Η αληθινή ιστορία της μικρής ορφανής καμηλοπάρδαλης, της πρώτης καμηλοπάρδαλης που έφτασε στην Ευρώπη τον 19ο αιώνα και έγινε θρύλος!
Ένα από τα καλύτερα φιλμ κινούμενων σχεδίων του 2012 που μας ταξιδεύει στην Αφρική, όπου ένας σοφός γέροντας αφηγείται στα παιδιά του χωριού την ιστορία του Μάκι.
Ο Μάκι είναι ένα μικρό αγόρι που ξεφεύγει από τα δίχτυα των δουλεμπόρων και γίνεται κολλητός με μια καμηλοπάρδαλη, τη Ζαράφα. Όταν όμως η Ζαράφα αιχμαλωτίζεται για να δοθεί στον Γάλλο βασιλιά ως δώρο, τότε ο Μάκι βάζει σκοπό της ζωής του να την ελευθερώσει και ταξιδεύει πάνω σ’ ένα αερόστατο μέχρι το Παρίσι για να τη βρει.


21.00: «Η ΑΝΤΑΛΛΓΗ» – ALPHA
Σκηνοθεσία-σενάριο: Κλιντ Ίστγουντ
Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Τζον Μάλκοβιτς, Κολμ Φιόρι, Έιμι Ράιαν

Δραματική ταινία μυστηρίου αμερικανικής παραγωγής 2008, μία αληθινή ιστορία που ξεπερνά τη φαντασία. Διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες, το 1928. Καταπιάνεται με μια υπόθεση απαγωγής, στην οποία η ακατανίκητη επιμονή της μάνας να βρει το παιδί της, οδήγησε στην κατάρρευση ενός ολόκληρου σάπιου συστήματος εξουσίας και διαφθοράς. Η ταινία υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου, φωτογραφίας και καλλιτεχνικής διεύθυνσης, όπως επίσης για Χρυσές Σφαίρες και άλλες κινηματογραφικές διακρίσεις.




22.00: «Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΡΑΪΑΝ» – ANT1

Σκηνοθεσία-σενάριο: Στίβεν Σπίλμπεργκ
Παίζουν: Τομ Χανκς, Έντουαρντ Μπερνς, Ματ Ντέιμον, Τζέρεμι Ντέιβις, Βιν Ντίζελ

Πολεμικό δράμα αμερικανικής παραγωγής 1998. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μια μητέρα λαμβάνει την ίδια μέρα τρία τηλεγραφήματα που την πληροφορούν πως οι τρεις από τους τέσσερις γιους της έπεσαν ηρωικά στο πεδίο της μάχης. Ο τέταρτος θεωρείται αγνοούμενος. Προκειμένου να απαλύνει τον πόνο της μάνας, ο Στρατηγός Τζορτζ Μάρσαλ συγκροτεί μια ομάδα 8 ατόμων με επικεφαλής τον λοχαγό Μίλερ και τους στέλνει στην εμπόλεμη ζώνη για να αναζητήσουν τον τέταρτο γιο και να τον φέρουν πίσω. Μια ιδιαίτερα επικίνδυνη αποστολή που δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα στους 8 άντρες, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο άνθρωπος που αναζητούν…

23.00: «8 1/2» – ACTION24
Σκηνοθεσία-σενάριο: Φεντερίκο Φελίνι
Παίζουν: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Ανούκ Εμέ, Κλαούντια Καρντινάλε

Ένας διάσημος ιταλός σκηνοθέτης, ο Guido (Μαρτσέλο Μαστρογιάνι), βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη καμπή της καριέρας του. Ετοιμάζει μια νέα ταινία, από την οποία είναι πια πολύ δύσκολο να απεμπλακεί, μια και ο παραγωγός (Guido Alberti) έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις, κυρίως για την κατασκευή ενός τεράστιου διαστημόπλοιου. Ο ίδιος όμως, ως δημιουργός, έχει χάσει κάθε έμπνευση για την ταινία. Η πίεση που του ασκείται, του δημιουργεί εφιάλτες και οι γιατροί του συστήνουν να ξεκουραστεί σε μια κοντινή λουτρόπολη με ιαματικά λουτρά…

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

23.40: «Ο ΡΑΦΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ» – MEGA
Σκηνοθεσία: Τζον Μπούρμαν
Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Τζέφρι Ρας, Τζέιμι Λι Κέρτις

Τολμηρή σάτιρα σχετικά με το πώς οι μυστικές υπηρεσίες επηρεάζουν την εξωτερική πολιτική των υπερδυνάμεων, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τζον λε Καρέ, το οποίο με τη σειρά του απομυθοποιεί τους κατασκόπους και τον Ψυχρό Πόλεμο.

Δύο άτομα, ένας ξεπεσμένος πράκτορας και ένας ράφτης που κρύβει καλά το παρελθόν του, εμπλέκονται σε καταστάσεις που τους ξεπερνούν, όταν ο μεν αναγκάζει τον δε να του παρέχει πληροφορίες και ο δεύτερος εκμυστηρεύεται μια δήθεν συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Παναμά και την πώληση της διώρυγας. Με όχημα αυτή την ιστορία, ο Μπούρμαν μιλά για τη διαφθορά και την ανικανότητα εκείνων που κινούν μυστικά τα νήματα, πολιτικολογεί και επιλέγει ηθοποιούς που ισορροπούν θαυμάσια ανάμεσα στη γελοιότητα και την προσωπική τραγωδία.

23.45: «ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΡΛΙΤΟ» – STAR
Σκηνοθεσία-σενάριο: Μπράιαν Ντε Πάλμα
Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Σον Πεν, Πενέλοπι Αν Μίλερ

Δραματική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 1993. Μια καταγγελία του κόσμου του οργανωμένου εγκλήματος που συγκλονίζει, σκηνοθετημένη με μαεστρία από τον στιλίστα του κινηματογραφικού θρίλερ, Μπράιαν Ντε Πάλμα. Συγκλονιστική η ερμηνεία του Αλ Πατσίνο στο ρόλο του τραγικού Καρλίτο.
Ο Καρλίτο Μπριγκάντε, πορτορικανός στην καταγωγή, είναι μεγαλέμπορος ναρκωτικών στη Νέα Υόρκη. Όταν κάποια στιγμή συλλαμβάνεται, το δικαστήριο τον καταδικάζει σε τριάντα χρόνια κάθειρξη. Πέντε χρόνια μετά, αποφυλακίζεται χάρη στην πανουργία του δικηγόρου του, Ντέιβιντ Κλάινφελντ, που εκμεταλλεύεται ένα παραθυράκι του Νόμου.
Τα χρόνια που πέρασε στη «στενή» ώθησαν τον Καρλίτο να σκεφτεί και τελικά να αποφασίσει να βαδίσει πια στον ίσιο δρόμο. Έτσι, δέχεται την πρόταση ενός φίλου του να γίνει συνεταίρος σʼ ένα γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων στις Μπαχάμες.
Προκειμένου, όμως, να μαζέψει το απαραίτητο χρηματικό ποσό για την επένδυση, πιάνει δουλειά σε ένα νυχτερινό κέντρο. Εκεί, για μια ακόμη φορά, δεν αργεί να έρθει σʼ επαφή με όλους εκείνους τους ανθρώπους, που κανονικά θα έπρεπε να αποφύγει…




01.00: «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» – ΕΡΤ1 (CINE AFTER)

Σκηνοθεσία-σενάριο: Σάρα Πόλεϊ
Παίζουν: Πίξι Μπίγκελοου, Ντάιρντρι Μπάουεν, Τζέφρι Μπάους, Τζον Μπιούκαν, Σούζι Μπιούκαν, Τομ Μπάτλερ.
Διάρκεια: 104’

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Καναδά 2012. Η ηθοποιός και σκηνοθέτις («Take this waltz» / «Το δικό μας βαλς») Σάρα Πόλεϊ, αποφασίζει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για να πει τη δική της ιστορία. Την ιστορία της οικογένειάς της με αφετηρία τη μητέρα της και γύρω από εκείνη ένα γαϊτανάκι συντρόφων ανάμεσα στους οποίους η σκηνοθέτις κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ προσπαθεί να βρει τον πραγματικό της πατέρα. Ένα κουβάρι που ξετυλίγεται παράλληλα με τα γυρίσματα και κάνει ακόμη και τον θεατή να νιώθει μέλος αυτής της οικογένειας, αυτής της ιστορίας.

entertainment.in.gr

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024