Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όσα θα εύχεσαι να σου είχαν πει πριν το γάμο

Όσα θα εύχεσαι να σου είχαν πει πριν το γάμο

...

Θυµάστε την παροιµία που συνήθως λέµε µόνο τη µισή «στερνή µου γνώση» και τα αποσιωπητικά αντικαθίστανται από ένα κούνηµα του κεφαλιού; Είναι επειδή όλες έχουµε ευχηθεί πολλές φορές την ευκόλως εννοούµενη συνέχεια. Μόνο που στην εξαιρετική περίπτωση του γάµου έχουµε µόνο µία ευκαιρία. Δεν υπάρχει επόµενη φορά. Και ό,τι πάει στραβά θα καταγραφεί για πάντα στην αιωνιότητα του youtube. Γι’ αυτό ακριβώς συγκεντρώσαµε όλα όσα θα θέλαµε να µας είχαν πει εκ των προτέρων ώστε να εξασφαλίσουµε τουλάχιστον ωραίες φωτογραφίες.
Το φόρεµα
Η επιλογή του νυφικού είναι το πιο χρονοβόρο κοµµάτι της προετοιµασίας και φυσικά το πιο αγχωτικό. Χωρίς να υπολογίσω τις ώρες που πέρασα ψάχνοντας σε περιοδικά, ο χρόνος που σπατάλησα δοκιµάζοντας, δένοντας, συναρµολογώντας, βρίσκοντας το φως στην άκρη των τούνελ από τούλι έφερε την καριέρα µου ένα βήµα πίσω και το σύντροφό µου ένα βήµα πριν το φόνο. Μέχρι που άνοιξα την ντουλάπα µου. Με µια µατιά κατάλαβα τι έκανα λάθος στις τόσες εργατοώρες που κυνηγούσα χίµαιρες. Μέσα δεν υπήρχε στράπλες ούτε για δείγµα για τον απλούστατο λόγο πως δεν µου πηγαίνουν. Γιατί λοιπόν ταλαιπωριόµουν προσπαθώντας να βρω στράπλες νυφικό; Η ίδια µέθοδος µου υπέδειξε και σε ποια κατεύθυνση θα έπρεπε να κοιτάξω. Τα φορέµατα halter που δένουν πίσω από το λαιµό ήταν πάντα τα αγαπηµένα µου και αυτά που µαζεύουν τα περισσότερα κοµπλιµέντα. Ύστερα από αυτή την αποκάλυψη ξαναβγήκα προς εύρεση του τέλειου νυφικού και αυτή η φορά ήταν και η τελευταία. Μακάρι να είχα κάνει αυτή την απλή σκέψη νωρίτερα. Αλλά όταν έχεις δει εκατοντάδες µοντέλα να στέκονται ευτυχισµένα µέσα σε ασύµβατα µε το µπούστο σου νυφικά, νοµίζεις πως θα τα καταφέρεις κι εσύ. Απλώς χάνεις το χρόνο σου.
Extra συµβουλή: Τουλάχιστον σκέφτηκα εγκαίρως να πάρω δύο ζευγάρια γόβες.
Τις δεκάποντες που µε ακολούθησαν µέχρι τον πρώτο χορό και χαµηλές kitten heels που έµειναν µαζί µου ως το πρωί. Αυτή ήταν και η καλύτερη συµβουλή που πήρα από τη φίλη µου, η οποία θυµάται το µισό γαµήλιο πάρτι της µε αληθινό πόνο.
Η ανθοδέσµη
Ήταν εύκολη επιλογή, την ερωτεύτηκα µε την πρώτη µατιά, εξωτικά λουλούδια που θύµιζαν το εξώφυλλο ενός άλµπουµ που µου είχε χαρίσει ο σύντροφός µου τον πρώτο καιρό που βγαίναµε. Την κλείσαµε τόσο γρήγορα που δεν έλαβα υπόψη µου δύο σηµαντικές λεπτοµέρειες: η σύνθεση ήταν σχετικά βαριά και δεν είχα υπολογίσει τις ώρες που θα την κρατούσα. Το κατάλαβα στην εκκλησία όταν µούδιασε το χέρι µου. Αλλά το χειρότερο ήταν πως τα εξωτικά λουλούδια γέµισαν µε γύρη το µπούστο µου και όποιον έσκυψε να µε αγκαλιάσει χωρίς να µπορώ να κάνω τίποτα γι’ αυτό. Πέταξα την ανθοδέσµη στις φίλες µου µε µεγάλη χαρά.
Extra συµβουλή: Ένα ψαλίδι, εκτός από το να αποκεφαλίσει τους στήµονες που λεκιάζουν, θα φανεί πολύ χρήσιµο όταν συνειδητοποιήσετε ότι τα µεγάλα άνθη κόλλησαν στα τοιχώµατα του ψυγείου (όπου βάλατε την ανθοδέσµη για να διατηρηθεί φρέσκια ώσπου να φύγετε για την εκκλησία). Μην πανικοβληθείτε και την τραβήξετε, απλώς κλαδέψτε την.
Η ψυχολογία
Αυτό που ξέρουν µόνο ελάχιστοι κοντινοί φίλοι είναι πως λίγο πριν φτάσω στην εκκλησία έβαλα τα κλάµατα. Κανονικά κλάµατα, µε λυγµούς και κόκκινη µύτη. Τα είχα νιώσει να έρχονται αλλά προσπαθούσα να ξεπεράσω την κρίση µε λογικά επιχειρήµατα. Νόµιζα πως ο κυνισµός µου θα µε σώσει. Όσο ρεαλίστρια όµως και αν είσαι, όσο κουρασµένη από τις προετοιµασίες και εκνευρισµένη από την κουµπάρα που άργησε, λίγο πριν φτάσεις στην εκκλησία θα σκεφτείς πως ο µεγάλος σου έρωτας σε περιµένει µαζί µε όλους τους φίλους σας και τους πιο αγαπηµένους ανθρώπους για να ορκιστείτε αιώνια αγάπη κι εκεί θα λυγίσεις. Καταλάβατε τώρα γιατί τα νυφικά αυτοκίνητα κάνουν τόσους κύκλους;
Το αµέσως επόµενο κακό που θα σας βρει είναι το λάθος ύφος που θα έχετε ακριβώς την ώρα που ξεκινάει ο φωτογράφος το φιλµ. Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος που κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και βλέπει το µαζεµένο πλήθος να κοιτάζει (και συχνά να χειροκροτεί), δεν µπορεί, θα ενώσει τα φρύδια συγκινηµένος, παίρνοντας το χειρότερο δυνατό ύφος για τις φωτογραφίες. Επίσης, καµία νύφη ποτέ δεν ξέρει τι ακριβώς να κάνει ενώ διασχίζει αυτά τα µέτρα από το σηµείο άφιξης ως εκεί που την περιµένει ο άνδρας της. Εγώ κοιτούσα δεξιά και αριστερά σαν θεατής σε αγώνα τένις κάνοντας γκριµάτσες στους φίλους µου, η ξαδέλφη µου στο δικό της γάµο κοιτούσε κάτω από αµηχανία αλλά έδειχνε σαν κατάδικος που τον σέρνουν στο εκτελεστικό απόσπασµα, η δε κολλητή µου όταν παντρεύτηκε κοιτούσε ευθεία µπροστά τόσο προσηλωµένη στο σύντροφό της που σκόνταψε.
Extra συµβουλή: Δεν υπάρχει χρυσός κανόνας, αλλά αν είστε προετοιµασµένες για το σοκ και έχετε προβάρει ένα ωραίο χαµόγελο, µπορεί να βρεθεί η πρώτη νύφη στα χρονικά που θα βγάλει πραγµατικά ωραίες φωτογραφίες στο κόκκινο µίλι. Χαµογελάστε πλατιά, χαρούµενα και ειλικρινά. Είναι η πιο κολακευτική πόζα.
Ο στολισµός
Όταν σχεδίασα το χώρο του πάρτι ήµουν πολύ περήφανη για τον εαυτό µου. Όλα ήταν τέλεια, τα τραπέζια, τα λουλούδια, η θέση του dj, τα πάντα. Όταν ο χώρος γέµισε κόσµο δεν ένιωθα πια τόσο περήφανη. Οι ανθοσυνθέσεις στο κέντρο των τραπεζιών ήταν πολύ ψηλές και φουντωτές. Και ενώ στο δειγµατολόγιο και στον άδειο χώρο έδειχναν υπέροχα, στο πάρτι παρατηρούσα ανθρώπους να κουνάνε νευρικά τα σώµατά τους δεξιά και αριστερά προσπαθώντας να παρακάµψουν τον ενοχλητικό στολισµό ώστε να βλέπουν τι γίνεται στην πίστα. Προς το τέλος πρόσεξα ότι κάποιοι είχαν κλαδέψει ή κατεβάσει από το τραπέζι τους τα τεράστια κασπό. Τουλάχιστον γελάσαµε µε τις οµαδικές φωτογραφίες όπου όλο και κάποιος φίλος ήταν µισοκρυµµένος από έναν άτακτο κρίνο.
Extra συµβουλή: Τώρα το πρώτο που λέω στις µέλλουσες νύφες είναι χαµηλά και διακριτικά βάζα στις ροτόντες.
Η καταστροφή
Στο πάρτι µας, λίγο µετά τα µεσάνυχτα υπήρξε µια σαφής στροφή της µουσικής προς τους µοντέρνους ήχους. Νοµίζαµε ότι θα ρίξουν σε καταστολή τους συγγενείς που βρίσκονταν πιο κοντά στα 100 απ’ ό,τι στα 50. Δυστυχώς, σε µια κρίση παλιµπαιδισµού, αποφάσισαν να µπουν στο κλίµα και µάλιστα να χορέψουν χιπ χοπ – σέικ κουνώντας τις – µεγάλες – κοιλιές τους. Στην αρχή εκνευρίστηκα αλλά µετά επέλεξα να δω µόνο την αστεία πλευρά του θέµατος και γέλασα. Αυτό που πρέπει να έχουν υπόψη από την αρχή όλοι οι µελλόνυµφοι είναι πως στη διάρκεια της δεξίωσης θα έρθει η στιγµή που κάποιος από τους συγγενείς θα τους ντροπιάσει µπροστά στους φίλους τους. Αν είστε προετοιµασµένοι για το χειρότερο, θα αντιµετωπίσετε το όλο θέµα σαν αστείο και θα πείσετε και τους άλλους ότι είναι. Άλλωστε από ένα σηµείο και µετά για όλα φταίει η σαµπάνια.’
Extra συµβουλή: Θυµηθείτε ότι οι φίλοι σας έχουν ήδη ακούσει ιστορίες για την εκκεντρική σας θεία, οπότε οι χορευτικές φιγούρες της δεν είναι γι’ αυτούς µεγάλο σοκ. Από την άλλη, αν η κατάσταση εξαντλεί ακόµα και τα όρια της καλής σας διάθεσης, κάντε µια διακοπή στο χορό, για παράδειγµα µε ένα µίνι ευχαριστήριο λόγο (αν τον έχετε βγάλει ήδη, στείλτε την κουµπάρα να πει κάτι συγκινητικό). Το πιο πιθανό είναι πως όταν καθήσουν κάτω οι γηραιοί συγγενείς δύσκολα θα σηκωθούν ξανά – κάποιος θα βρεθεί να τους συγκρατήσει.
Η µητέρα
Στην προσπάθεια να πείσω τη µητέρα µου ότι αυτός δεν είναι ο δικός της γάµος και πρέπει να µε αφήσει να τον οργανώσω όπως θέλω εγώ αγνόησα και πολλές πρακτικές συµβουλές της που θα µου είχαν φανεί πολύ χρήσιµες. Όπως για παράδειγµα ότι δεν πρέπει να παραγγείλω τη γαµήλια τούρτα σε παγωτό (όσο και αν µου αρέσει) γιατί ώσπου να σερβιριστεί σε όλους θα λιώσει. Δεν την άκουσα και στους τελευταίους καλεσµένους το γλυκό έφτασε σε µορφή σούπας. Και µπορεί να πέσει φωτιά να µε κάψει, αλλά οφείλω να παραδεχτώ ότι µερικές φορές η µανούλα έχει όντως δίκιο και θα πρέπει να εµπιστευόµαστε την πείρα της.
Extra συµβουλή: Υποµονή και επιµονή, αυτός δεν είναι ο δικός της γάµος αλλά είναι η µόνη που έχει κάνει τουλάχιστον έναν ήδη και κάτι παραπάνω ξέρει. Μόνο µην το παραδεχτείτε ποτέ µπροστά της γιατί θα είναι το τέλος του δικαιώµατος επιλογής σας.
Καινούργια οικοδέσποινα
Μια φαντασίωση που είχα για την ηµέρα του γάµου µου ήταν πως δεν θα χρειαζόταν να κάνω τίποτα. Οι ειδικοί θα αναλάµβαναν τα πρακτικά, οι γονείς την επίβλεψη και οι φίλοι τη διασκέδαση. Υπάρχουν όµως ένα σωρό υποχρεώσεις: να ευχαριστήσεις έναν – έναν τους καλεσµένους σου, να χαµογελάσεις όσες φορές απαιτεί η αστραπή του φλας, να ανοίξεις το χορό, να κρατήσεις το κέφι στα ύψη και µέσα σε όλα αυτά να απολαύσεις κι εσύ τη γιορτή και να µοιραστείς στιγµές και µελλοντικές αναµνήσεις µε το σύζυγό σου. Ένιωθα σαν οικοδέσποινα ενός πάρτι όπου έπρεπε να είµαι απλώς το τιµώµενο πρόσωπο. Και νοµίζω ότι µερικές φορές φάνηκε η απροθυµία µου να σιγουρευτώ για εκατοστή φορά πως όλοι περνούν καλά. Προτίµησα να χαζολογήσω µε την κουµπάρα µου παρά να είµαι στην πόρτα και να καληνυχτίζω τους πάντες. Ίσως αν είχα δεχτεί από την αρχή ότι θα έχω κάποιες υποχρεώσεις να ήµουν καλύτερη οικοδέσποινα.
Extra συµβουλή: Οι πραγµατικά τεµπέλες πρέπει να αναθέσουν την αποστολή «καλεσµένοι» σε άλλο («έλα, µαµά, θυµάσαι που έλεγα ότι δεν είναι ο δικός σου γάµος; Ε, ξέχνα το»).
Τα τσιµπιδάκια
Είχα ακούσει ότι πρέπει να έχω µαζί µου ένα µικρό νεσεσέρ µε σωτήρια αξεσουάρ διά παν ενδεχόµενο, όπως τσιµπιδάκια. Αυτό που δεν είχα ακούσει ήταν πως το µόνο που δεν θα χρειαζόµουν ύστερα από δύο ώρες σφιχτού κότσου θα ήταν κι άλλα τσιµπιδάκια. Το νυφικό µου, όπως και όλος ο στολισµός και τα ρούχα του γαµπρού, ήταν φόρος τιµής στη δεκαετία του 1950. Φυσικά ζήτησα και τον ανάλογο κότσο – µπανάνα από την κοµµώτριά µου. Αλλά τα µαλλιά µου είναι καρέ. Εκείνη µε διαβεβαίωσε ότι µπορεί να το κάνει, µόνο που δεν µου είπε ότι αυτό προϋπέθετε χιλιάδες τσιµπιδάκια και πολύ τράβηγµα. Στην αρχή ήµουν ενθουσιασµένη µε το άψογο χτένισµά µου, στη συνέχεια άρχισε ο πονοκέφαλος και έπειτα από µερικές ώρες ένιωθα σαν να µου κάνει βελονισµό κάποιος εκπαιδευόµενος µε βαρύ χέρι. Όταν είδα ότι δεν άντεχα άλλο πήρα τη µεγάλη απόφαση να καταστρέψω τον τέλειο κατά τα άλλα κότσο. Αλλά η λακ και η υπερπροσπάθεια της κοµµώτριας είχαν κοκαλώσει το µαλλί που δεν έστρωνε µε τίποτα. Η φίλη µου, που έσπευσε να βοηθήσει, τελικά κατάφερε και έπιασε τα µαλλιά πιο χαλαρά και έσωσε την αξιοπρέπειά µου µε την εντυπωσιακή καρφίτσα της που στόλισε τον καινούργιο, ατηµέλητο κότσο µου.
Extra συµβουλή: Πρέπει να έχετε οπωσδήποτε ένα plan Β για τα µαλλιά. Ζητήστε από την κοµµώτρια να φροντίσει γι’ αυτό – για παράδειγµα, να σας δείξει πώς θα αφήσετε τα µισά κάτω χωρίς να διαλύσετε ολόκληρο το σινιόν.

gamos.gr

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024