Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μοσκοβισί: Μέρος του διαλόγου με τα κράτη οι επιστολές σχετικά με τα ελλείμματα

Μοσκοβισί: Μέρος του διαλόγου με τα κράτη οι επιστολές σχετικά με τα ελλείμματα

«H Eυρωπαϊκή Επιτροπή κάνει τη δουλειά της» ήταν η απάντηση του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, όταν ερωτήθηκε για τις επιστολές στις κυβερνήσεις επτά κρατών-μελών, με τις οποίες ζητούνται διευκρινίσεις για τα σχέδια των προϋπολογισμών τους το 2017. «Οι επιστολές αυτές είναι μέρος της διαδικασίας διαλόγου μεταξύ της Επιτροπής και των κρατών-μελών. Δεν πρέπει να προδικάζουμε τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου, ούτε τα επόμενα στάδιά του» τόνισε.

«H Eυρωπαϊκή Επιτροπή κάνει τη δουλειά της» ήταν η απάντηση του Επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, όταν ερωτήθηκε σήμερα, Τετάρτη, στις Βρυξέλλες για τις επιστολές που έστειλε σε κυβερνήσεις επτά κρατών-μελών, με τις οποίες ζητά διευκρινίσεις για τα σχέδια των προϋπολογισμών τους το 2017.

«Οι επιστολές αυτές είναι μέρος της διαδικασίας διαλόγου μεταξύ της Επιτροπής και των κρατών-μελών. Δεν πρέπει να προδικάζουμε τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου, ούτε τα επόμενα στάδιά του. Δεν πρέπει να δραματοποιούμε το περιεχόμενο των επιστολών, ούτε να το μειώνουμε. Η Επιτροπή κάνει τη δουλειά της. Εκτιμά ότι χρειάζεται περαιτέρω πληροφορίες και αυτές ζητά» δήλωσε ο Π.Μοσκοβισί ο οποίος σημείωσε ότι η Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα τις επιστολές για λόγους διαφάνειας.

Συνεχίζοντας, ο Πιέρ Μοσκοβισί υπενθύμισε ότι η Επιτροπή έχει στείλει επιστολές σε επτά χώρες (Ισπανία, Λιθουανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Κύπρο, Φινλανδία και Ιταλία). Συγκεκριμέναπρος την Κύπρο, την Ιταλία και τη Φινλανδία η Επιτροπή επισημαίνει ένα σημαντικό κενό όσον αφορά τους στόχους για το διαρθρωτικό έλλειμμα και ζητά από τις κυβερνήσεις τουςνα το δικαιολογήσουν.

Ειδικότερα για την Ιταλία, ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή συνεχίζει τον διάλογο με όλες τις κυβερνήσεις με «εποικοδομητικό» και «ανοιχτό» τρόπο.

«Η επιστολή που απευθύνθηκε στην ιταλική κυβέρνηση, δεν προεξοφλεί με αρνητικό τρόπο το αποτέλεσμα του διαλόγου μας», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

«Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια διαφορά 0,1% στην σχέση ελλείμματος/AΕΠ και είναι κάτι που συνδέεται άμεσα με το προσφυγικό, για το οποίο η Ιταλία καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Ελπίζω ότι θα δείξουν όλοι την πρέπουσα λογική αντιμετώπιση, ώστε το θέμα να κλείσει με αρμονικό τρόπο», σχολίασε από την Ρώμη ο Ιταλός υπουργός Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024