Δεν άρχισα εγώ τον καβγά, λέει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος των Φιλιππίνων
Συνεχίζει την κόντρα του με τις ΗΠΑ ο πρόεδρος των Φιλιππίνων σχετικά με την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα του. «Δεν χρειαζόμαστε ξένο Στρατό, δεν πάμε σε πόλεμο» είπε ο Ντουτέρτε, συμπληρώνοντας: «Δεν άρχισα εγώ τον καβγά».
Συνεχίζει την κόντρα του με τις ΗΠΑ ο πρόεδρος των Φιλιππίνων σχετικά με την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα του. «Δεν χρειαζόμαστε ξένο Στρατό, δεν πάμε σε πόλεμο» είπε ο Ντουτέρτε, συμπληρώνοντας: «Δεν άρχισα εγώ τον καβγά».
Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ντάνιελ Ράσελ, υπεύθυνος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις σχέσεις με τις ασιατικές χώρες, είχε συναντηθεί στη Μανίλα με τον ΥΠΕΞ Περφέκτο Γιασάι, προκειμένου να επαναβεβαιώσουν τις διμερείς σχέσεις, αλλά και να σβήσουν τη φωτιά που άναψαν οι δηλώσεις του προέδρου περί διαζυγίου με τις ΗΠΑ.
«Οι ΗΠΑ παραμένουν σταθερός και αξιόπιστος εταίρος των Φιλιππίνων» δήλωσε ο Ντάνιελ Ράσελ.
«Εγώ ανυπομονώ να ζήσω την ημέρα που δεν θα υπάρχουν ξένα στρατεύματα στη χώρα» είπε ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε, συμπληρώνοντας -στο νέο μπαράζ δηλώσεων- ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζει τη χώρα του «σαν το σκυλάκι που το πάνε με το λουρί».
Την περασμένη εβδομάδα ο Ντουτέρτε βρέθηκε στο Πεκίνο από όπου προκάλεσε ταραχή με τις δηλώσεις του. Είπε ότι η χώρα του θα πάρει διαζύγιο από τις ΗΠΑ, ενισχύοντας παράλληλα τις σχέσεις με το Πεκίνο.
Τα λόγια του έφεραν σε δύσκολη θέση ακόμα και μέλη της κυβέρνησής του, τα οποία προσπάθησαν να εξηγήσουν και να διευκρινίσουν.
Ωστόσο ο ίδιος επιμένει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]
- Μπαλωθιές στο Ηράκλειο: Αδέσποτη σφαίρα κατέληξε σε διπλανό σπίτι
- Πίζα – Γιουβέντους 0-2: Χτίζει σερί η Μεγάλη Κυρία
- Πλακιάς: Όσο πλησιάζει η δίκη για τα Τέμπη, τόσο πιο πολύ θα αναφέρεται το οικονομικό για ευνόητους λόγους – Διαψεύδει δημοσιεύματα
- Τένις: Οι αντίπαλοι της Εθνικής στο United Cup
- Πέθανε ο Φρανσίς Μαρμάντ – Η «πένα» που έκανε την τζαζ τρόπο ζωής

