Μόνιμο ιμάμη διόρισε η Άγκυρα στην Αγία Σοφία
Το διορισμό ενός μόνιμου ιμάμη στην Αγία Σοφία ανακοίνωσαν στην Τουρκία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ενώ υπήρχε θέση ιμάμη στο οργανόγραμμα για την Αγία Σοφία από το 1935 όταν έγινε μουσείο, επίσημα η θέση παρέμενε κενή.
Το διορισμό ενός μόνιμου ιμάμη στην Αγία Σοφία ανακοίνωσαν στην Τουρκία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το οποίο επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος» της Παρασκευής, ενώ υπήρχε θέση ιμάμη στο οργανόγραμμα από το 1935, όταν έγινε μουσείο, επίσημα αυτή η θέση παρέμενε κενή για αρκετό καιρό.
Σύμφωνα με απόφαση της μουφτείας της περιοχής Φάτιχ και της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων όπου εντάσσεται και η Αγία Σοφία, ο νέος μόνιμος ιμάμης θα είναι υπεύθυνος για όλες τις προσευχές της ημέρας.
Η προσευχή των μουσουλμάνων μέχρι τώρα ακούγονταν δυο φορές την ημέρα από την Αγία Σοφία και οι μουσουλμάνοι προσεύχονταν και θα προσεύχονται στον χώρο που βρίσκεται έξω από τον ναό, σε κτίριο που έχει χτίσει ο Μουράτ Α’.
Μέσα στον χώρο δεν επιτρέπεται καμία προσευχή.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης «τώρα από τους τέσσερις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας θα ακούγεται η φωνή του ιμάμη πέντε φορές την ημέρα ενώ μέχρι τώρα αυτό γινόταν δύο φορές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις