FDA: Κατά προτεραιότητα εξέταση της αίτησης έγκρισης του Dupilumab
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αποδέχθηκε προς εξέταση κατά προτεραιότητα την Αίτηση για Άδεια Βιολογικού Προϊόντος (BLA) για το dupilumab για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με ανεπαρκώς ελεγχόμενη μέτρια-έως-σοβαρή ατοπική δερματίτιδα (ΑΔ), μια σοβαρή, χρόνια φλεγμονώδη ασθένεια του δέρματος.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αποδέχθηκε προς εξέταση κατά προτεραιότητα την Αίτηση για Άδεια Βιολογικού Προϊόντος (BLA) για το dupilumab για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με ανεπαρκώς ελεγχόμενη μέτρια-έως-σοβαρή ατοπική δερματίτιδα (ΑΔ), μια σοβαρή, χρόνια φλεγμονώδη ασθένεια του δέρματος.
Η αίτηση έχει λάβει Prescription Drug User Fee Act (PDUFA) με καταληκτική ημερομηνία την 29η Μαρτίου 2017. Η υπό δοκιμή βιολογική θεραπεία με dupilumab αναστέλλει τη σηματοδότηση των IL-4 και IL-13, δύο βασικών κυτοκινών που είναι απαραίτητες για την ανοσολογική απόκριση τύπου 2 (συμπεριλαμβανομένων των Th2), η οποία πιστεύεται ότι εμπλεκεται σημαντικά στην παθογένεια της νόσου.
Η Αίτηση για Άδεια Βιολογικού Προϊόντος (BLA) για το dupilumab περιέχει στοιχεία από τρεις πιλοτικές μελέτες φάσης 3 από το παγκόσμιο πρόγραμμα LIBERTY AD που περιελάμβανε περισσότερους από 2.500 ασθενείς. Στόχος των μελετών ήταν να αξιολογηθεί το dupilumab ως μονοθεραπεία (SOLO 1 και SOLO 2) και σε ταυτόχρονη χορήγηση με τοπικά κορτικοστεροειδή (CHRONOS), σε ενήλικες ασθενείς με μέτρια-έως-σοβαρή ΑΔ των οποίων η νόσος δεν ελέγχεται επαρκώς με συνταγογραφούμενες θεραπείες που εφαρμόζονται τοπικά.
Το 2014, ο FDA χαρακτήρισε το dupilumab ως πρωτοποριακή και καινοτόμο Θεραπεία η οποία θα προσφέρει όφελος στους ενήλικες ασθενείς με μέτρια-έως-σοβαρή ΑΔ οι οποίοι δεν ελέγχονται επαρκώς με συνταγογραφούμενες θεραπείες που εφαρμόζονται τοπικά ή στους ασθενείς που οι συγκεκριμένες θεραπείες δεν θεωρούνται κατάλληλες.
Το Dupilumab είναι προς το παρόν υπό κλινική ανάπτυξη, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του δεν έχουν πλήρως αξιολογηθεί από κάθε ρυθμιστική αρχή.
health.in.gr
- Γιατί ο Μέσι είναι νοκ άουτ απο το All Star game του MLS
- Βόλος: Νεκρός εντοπίστηκε 65χρονος έπειτα από φωτιά στο σπίτι του
- Μότσαρτ: Ο σπεκουλαδόρος δούκας, η απλήρωτη αμοιβή και το χειρόγραφο που βρέθηκε 248 χρόνια αργότερα
- Λαμία: Μητέρα κρατούσε αγκαλιά το νεκρό παιδί της για πάνω από ένα 24ωρο
- Ασπίδα του προέδρου της Αργεντινής στην εθνική ομάδα
- Πυρκαγιές σε Γαλλία και Ισπανία: Πάνω από 300.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους – Ανησυχία στην ΕΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής και το «θαύμα»
- Ήταν τελικά «καθαρό» το Μουντιάλ; – Επιστήμονες μέτρησαν το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442