Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυξάνει το προβάδισμα πωλήσεών της η Mercedes-Benz έναντι της BMW

Αυξάνει το προβάδισμα πωλήσεών της η Mercedes-Benz έναντι της BMW

H γερμανική φίρμα με έμβλημα το αστέρι βρίσκεται σε τροχιά κατάκτησης της πρώτης θέσης των premium πωλήσεων για το σύνολου του έτους, οπότε και αναμένεται να εκθρονίσει το βασικό της ανταγωνιστή για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια αλλά και τέσσερα χρόνια νωρίτερα απο ό,τι αρχικώς είχε προγραμματιστεί από τους ιθύνοντες της φίρμας.

Η ανακοίνωση των μεγεθών πωλήσεων από τις εταιρείες για τον εννιάμηνο, έφεραν την Mercedes-Benz ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην πρωτιά των premium για την χρονιά καθώς η γερμανική φίρμα με το αστέρι άνοιξε ακόμα περισσότερο την ψαλίδα πωλήσεων έναντι του Βαυαρού ανταγωνιστή της.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα μεγέθη που έχουν δημοσιοποιήσει οι δύο εταιρείες, η Mercedes-Benz διέθεσε για τον μήνα Σεπτέμβριο 211.286 αυτοκίνητα, αριθμός αυξημένος κατά 12% σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2015, ενώ για το εννιάμηνο η γερμανική φίρμα κατέγραψε 1,53 εκ. πωλήσεις, μέγεθος επίσης αυξημένο κατά 12%.

Τα αντίστοιχα μεγέθη για την BMW διαμορφώνονται σε 197.419 μονάδες για τον Σεπτέμβριο, μέγεθος αυξημένο κατά 9,4% σε σχέση με πέρυσι, ενώ σε ό,τι αφορά το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου η βαυαρική φίρμα κατέγραψε συνολικές πωλήσεις 1,47 εκατομμυρίων αυτοκινήτων, μέγεθος αυξημένο κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Ως εκ τούτου, μέχρι στιγμής η Mercedes-Benz διατηρεί προβάδισμα 57.985 μονάδων έναντι της BMW η οποία κινδυνεύει να χάσει το θρόνο των premium για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις της Audi η οποία παραμένει στην τρίτη θέση των premium, διαμορφώθηκαν σε 173.850 μονάδες για το Σεπτέμβριο, εμφανίζοντας αύξηση 1,7% ενώ σε ό,τι αφορά το εννιάμηνο, η Audi διέθεσε συνολικά 1,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα, μέγεθος αυξημένο κατά 4,5% σε σχέση το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Επιστρέφοντας στη διελκυστίνδα μεταξύ των δύο πρώτων, αξίζει να σημειωθεί ότι ο στόχος της Mercedes-Benz να ξεπεράσει την BMW είχε ορίζοντα το 2020, ωστόσο όπως δήλωσε και ο επικεφαλής της Daimler, Dieter Zetsche, όπως όλα δείχνουν αυτό θα συμβεί τελικά από φέτος.

Η BMW από την πλευρά της με αφορμή την ανακοίνωση των μεγεθών πωλήσεων για το εννιάμηνο σχολίασε δια στόματος του επικεφαλής πωλήσεών της, Ian Robertson, ότι: «ο πρωταρχικός στόχος παραμένει η κερδοφορία».

auto.in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024