Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπεν Άφλεκ τα πάει περίφημα ως...«Λογιστής»

Ο Μπεν Άφλεκ τα πάει περίφημα ως…«Λογιστής»

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου Ο βραβευμένος με Oscar Μπεν Άφλεκ (Argo, επερχόμενο Batman v Superman: Dawn of Justice) πρωταγωνιστεί στην ταινία Ο Λογιστής (The Accountant) σε σκηνοθεσία Γκάβιν Ο’ Κόνορ (Miracle, Pride and Glor, Warrior). Ο Κρίστιαν Γουόλφ (Άφλεκ), είναι ένας εξαιρετικός μαθηματικός που τα πηγαίνει καλύτερα με τους αριθμούς παρά με τους ανθρώπους. Διατηρώντας ως […]

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου

Ο βραβευμένος με Oscar Μπεν Άφλεκ (Argo, επερχόμενο Batman v Superman: Dawn of Justice) πρωταγωνιστεί στην ταινία Ο Λογιστής (The Accountant) σε σκηνοθεσία Γκάβιν Ο’ Κόνορ (Miracle, Pride and Glor, Warrior).

Ο Κρίστιαν Γουόλφ (Άφλεκ), είναι ένας εξαιρετικός μαθηματικός που τα πηγαίνει καλύτερα με τους αριθμούς παρά με τους ανθρώπους. Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο, ο Κρίστιαν κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Την ίδια περίοδο που η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλής τον Ρέι Κινγκ (Τζέι Κέι Σίμονς), αρχίζει σφίγγει τον κλοιό, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας η λογίστρια (Άννα Κέντρικ) ανακάλυψε μια ασυμφωνία εκατομμυρίων δολαρίων. Καθώς ο Κρίστιαν θα αρχίσει θα «καθαρίζει» τα βιβλία και να πλησιάζει την αλήθεια, ο αριθμός των νεκρών θα αρχίζει να ανεβαίνει.

Το έξυπνα δομημένο σενάριο αποτέλεσε πόλο έλξης για το εντυπωσιακό καστ της ταινίας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν και οι Τζον Μπέρνθαλ, Τζιν Σμαρτ, Σίνθια Αντάι-Ρόμπινσον, Τζέφρι Τάμπορ και Τζον Λίθγκοου

«Μέχρι την τελευταία σελίδα, έκρυβε εκπλήξεις. Το βρήκα πολύ έξυπνο, με πολλές λεπτομέρειες, με καλοδουλεμένους χαρακτήρες και ευρηματικό» λέει ο Άφλεκ.

Και προσθέτει: «Η ιστορία μιλάει για τη δυαδικότητα που έχουμε όλοι μέσα μας. Μπορεί να μοιάζει σχετικά εύκολο να χειραγωγήσεις έναν άνθρωπο σαν τον Κρις, αλλά τελικά, θα δείτε ότι είναι ικανός να κάνει πολύ περισσότερα από όσα μπορείτε να φανταστείτε

Στην αρχή της ταινίας, συναντάμε τον Κρίστιαν σε παιδική ακόμα ηλικία και τους γονείς του να αναζητούν βοήθεια από κάποιον ειδικό. Ένας νευρολόγος, αφού πληροφορεί το ζευγάρι ότι θα έπρεπε να θεωρούν το παιδί τους μάλλον χαρισματικό και όχι προβληματικό, μια και το παιδί έχει κάποια μορφή αυτισμού, τους προτείνει να δουλέψει μαζί του. Ο πατέρας του Κρις όμως, πιστεύει ότι πρέπει να προετοιμάσει διαφορετικά το παιδί του για έναν κόσμο που μπορεί να γίνει πολύ σκληρός με όποιον είναι λίγο «διαφορετικός».

Πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, ο σκηνοθέτης Ο’ Κόνορ και ο Άφλεκ έκαναν ενδελεχή έρευνα «για να αποδοθεί σωστά ο χαρακτήρας,» όπως λέει ο πρώτος. «Όλοι έχουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά μας, έτσι ήταν πολύ σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τον Κρις ως αυτοτελή μονάδα και όχι ως τραγική φιγούρα

Για να το καταφέρουν, απευθύνθηκαν σε ειδικούς νευρολόγους που ασχολούνται με τον αυτισμό και επισκέφθηκαν πολλά σχολεία. «Ήμουν τυχερός,» λέει ο Άφλεκ. «Δεν έκανα μόνο εγώ έρευνα αλλά και ο σκηνοθέτης, πράγμα που διευκόλυνε πολύ τα πράγματα

Ο σκηνοθέτης σχολιάζει για τον «Λογιστή»: «Ήθελα να κάνω μια ταινία με πνευματικές προκλήσεις και έντονη δράση που δεν θα αφήσει τον θεατή να χαλαρώσει. Τώρα, αν τον συγκινήσει και αν τον κάνει να θελήσει να την συζητήσει βγαίνοντας από την αίθουσα, δεν θα πω όχι.»

Η ταινία γυρίστηκε στην Ατλάντα και τα περίχωρά της. Ένα από τα βασικά πλατό ήταν το εσωτερικό του αυτοκινούμενου του Κρίστιαν Γουλφ, ενός κομψού, ασημί Airstream (αυτοκινούμενο), ένα δυσεύρετο μοντέλο που κατασκευάζεται κατά παραγγελία και έχουν παραχθεί ελάχιστα. Μετά από ενδελεχή έρευνα, η ομάδα παραγωγής κατάφερε να εντοπίσει ένα τέτοιο σπάνιο Airstream στο Τέξας, το οποίο ευτυχώς ήταν σε άριστη κατάσταση.

Το πανεπιστήμιο του Πολυτεχνείου της Τζόρτζια φιλοξένησε τα κεντρικά γραφεία της Living Robotics, με κεντρικό σημείο μια αίθουσα συνεδριάσεων με γυάλινους τοίχους.

Η ταινία έρχεται στις αίθουσες στις 20 Οκτωβρίου, σε διανομή Tanweer

entertainment.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024