Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έιμι Άνταμς: Περισσότεροι ρόλοι «έξυπνων γυναικών» στο Χόλιγουντ

Έιμι Άνταμς: Περισσότεροι ρόλοι «έξυπνων γυναικών» στο Χόλιγουντ

...

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Αγγελική Στελλάκη

Φέτος είναι η χρονιά της. Η Έιμι Άνταμς πρωταγωνιστεί στην ταινία επιστημονικής φαντασίας του Ντενί Βιλνέβ «Arrival», στην οποία ερμηνεύει μια γλωσσολόγο που καλείται να επικοινωνήσει με εξωγήινους που φτάνουν στη Γη. Παράλληλα, τη βλέπουμε στη νέα ταινία του Τομ Φορντ, «Nocturnal Animals».

Στη συνέντευξη Τύπου για την ταινία του Βιλνέβ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, η Άνταμς λέει ότι θα ήθελε περισσότερους ρόλους «έξυπνων γυναικών» στο Χόλιγουντ.

«Γρήγορα κατάλαβα ότι το Arrival δεν είναι μία τυπική ταινία επιστημονικής φαντασίας. Μόλις τελείωσα το διάβασμα του σεναρίου το διάβασα ξανά από την αρχή, κοιτώντας το μέσα από ένα διαφορετικό βλέμμα» σημειώνει η Άνταμς.

Μιλώντας για τον χαρακτήρα της, η Έιμι Άνταμς λέει: «Μερικές φορές στο Χόλιγουντ ένας γυναικείος χαρακτήρας περιγράφεται ως έξυπνος, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει πολλά έξυπνα πράγματα να πει. Σε αυτή την ταινία, η Λουίζ δεν μοιάζει μόνο, αλλά είναι και έξυπνη».

Ο συμπρωταγωνιστής της, Τζέρεμι Ρένερ, συμφωνεί: «Ήξερα τη δουλειά του Ντενί και με εντυπωσίαζαν οι ταινίες του. Είναι χαρισματικός άνθρωπος. Όμως, αυτή την ταινία την έκανα εξαιτίας της σχέσης μου με την Έιμι και επειδή αυτός είναι ένας σπουδαίος ρόλος για εκείνη. Αυτό που λείπει από το Χόλιγουντ είναι περισσότεροι τέτοιοι ρόλοι για μια ηθοποιό της κλάσης της Έιμι».

«(Οι γυναίκες ηθοποιοί) παίζουν συχνά τα θύματα στις ταινίες. Το σενάριο του Arrival, όμως, είναι φανταστικό, με μία έξυπνη ηρωίδα. (Η Λουίζ) είναι σούπερ ήρωας, σώζει το κόσμο και αυτό είναι θαυμάσιο» λέει ο Ρένερ.

«Οι γυναίκες είναι σκληροτράχηλες, η μητέρα μου και οι αδελφές μου είναι έτσι, έχουν αυτή την συναισθηματική νοημοσύνη. Νομίζω ότι αυτό είναι που χωρίζει τους άνδρες από τις γυναίκες: η ενσυναίσθηση» τονίζει ο ηθοποιός.

Ο Ρένερ, ο οποίος στην ταινία ερμηνεύει έναν φυσικό, λέει ότι προσπάθησε να κάνει τον χαρακτήρα «πιο ανθρώπινο», προσδίδοντάς του χιούμορ. «Σκέφτηκα τον χαρακτήρα που ερμήνευε ο Ρίτσαρντ Ντράιφους στο Jaws» λέει.

Για την Άνταμς, αυτό που ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον ήταν το γεγονός ότι ο χαρακτήρας που ερμηνεύει δεν είναι αυτάρεσκος. «Το βρήκα πολύ απελευθερωτικό» σημείωσε η Άνταμς. Ένας άλλος λόγος που την ώθησε να δεχθεί τον ρόλο ήταν το ζήτημα της μητρότητας που βρίσκεται στην καρδιά της ταινίας.

Το πολιτικό σχόλιο δεν απουσιάζει από το «Arrival». Ωστόσο, δεν είναι μία ταινία με σαφή αναφορά στις αμερικανικές εκλογές, λέει η Άνταμς. «Κανείς δεν είχε στο μυαλό του αυτές τις εκλογές ενάμισι χρόνο πριν. Ο κόσμος είναι ένα διαφορετικό μέρος από αυτό που ήταν πριν από έναν χρόνο» σημειώνει.

Στην πρεμιέρα της ταινίας το προηγούμενο βράδυ, η Άνταμς είχε δηλώσει «σοκαρισμένη» για τα υποτιμητικά σχόλια του Τραμπ που απευθύνονταν προς Αμερικανίδα παρουσιάστρια.

«Αισθάνομαι ότι με όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, σε όλη την Ευρώπη και με την πολιτική έτσι όπως ασκείται στις ΗΠΑ τώρα, υπάρχει πολύς φόβος. Είναι ωραίο να θυμόμαστε ότι θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε από αυτό τον φόβο όλοι μαζί, βρίσκοντας μια καλύτερη λύση» είχε σημειώσει από το κόκκινο χαλί του Odeon Leicester Square.

Στην «καρδιά» της ταινίας βρίσκεται και η επικοινωνία και η κατανόηση της διαφορετικότητας. Πώς μπορούμε να είμαστε πιο δεκτικοί απέναντι σε κάθε τι διαφορετικό; «Να εξασκούμε την ανεκτικότητα και να δείχνουμε συμπόνια. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος» σημειώνει ο Ρένερ.

«Σκεφτόμουν τι μας ενώνει και τι μας χωρίζει. Για παράδειγμα, η γλώσσα μάς ενώνει και ταυτόχρονα μας χωρίζει, η θρησκεία ενώνει πολλούς ανθρώπους, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί βασική αιτία πολέμων. Τι είναι, όμως, αυτό που πραγματικά ενώνει όλους τους λαούς; Το συναίσθημα» λέει ο Ρένερ.

«Πρέπει να εκτιμούμε τις μικρές στιγμές» συμπληρώνει η Άνταμς. «Αυτό που συχνά μου έρχεται στο μυαλό -όπως η ηρωίδα της ταινίας «βλέπει» κάποιες εικόνες- είναι το να μαθαίνω την κόρη μου να διαβάζει. Η ζωή είναι σαν ένα λεύκωμα γεμάτο στιγμές. Και εμείς πρέπει να είμαστε εκεί για να τις ζούμε».

* To «Arrival» αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 8 Δεκεμβρίου, σε διανομή Spentzos Film.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024