Απορρίφθηκε το αίτημα άρσης ασυλίας του Νίκου Βούτση
Με 176 ψήφους «κατά» και καμία ψήφο «υπέρ», η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε το αίτημα των εισαγγελικών Αρχών για άρση της ασυλίας του προέδρου του Σώματος, Νίκου Βούτση. Η υπόθεση αφορά την έγκληση πολίτη σε βάρος του για «εσχάτη προδοσία» γιατί, εκ της θέσεως του, δεν συνέχισε την επιτροπή που είχε συστήσει η προκάτοχός του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για το δημόσιο χρέος.
Με 176 ψήφους «κατά» και καμία ψήφο «υπέρ», η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε το αίτημα των εισαγγελικών Αρχών για άρση της ασυλίας του προέδρου του Σώματος, Νίκου Βούτση.
Όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, η υπόθεση αφορά την έγκληση πολίτη σε βάρος του για «εσχάτη προδοσία» γιατί, εκ της θέσεως του, δεν συνέχισε την επιτροπή που είχε συστήσει η προκάτοχός του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για το δημόσιο χρέος.
Επίσης, σημείωσε ότι αυτή η περίπτωση είναι διδακτική για το παρόν και το μέλλον, καθώς αναδεικνύεται η ανάγκη να καταπολεμηθεί η τάση ποινικοποίησης της πολιτικής μας ζωής, που οδηγεί ευθέως σε αντικοινοβουλευτικές πρακτικές. Τάχθηκε, δε, υπέρ της αλλαγής του άρθρου 86 για τις διώξεις μελών της κυβέρνησης.
Ακόμη, η Βουλή απέρριψε, με 155 ψήφους «κατά», 20 «υπέρ» και 1 «παρών», το αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλου, για υπόθεση, η οποία αφορά την περίοδο που υπηρετούσε στο νοσοκομείο Τρικάλων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»

