Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απεργία, συγκέντρωση και πορεία ξενοδοχοϋπαλλήλων της Αττικής

Απεργία, συγκέντρωση και πορεία ξενοδοχοϋπαλλήλων της Αττικής

Προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου κατευθύνθηκαν ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής, που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Αργότερα έφτασαν και στο υπουργείο Εργασίας. Νωρίς το πρωί, με τη συνδρομή μελών του ΠΑΜΕ, απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του υπουργείου Τουρισμού, στη λεωφόρο Αμαλίας, με σύνθημα «κάτω τα χέρια σας από το εφάπαξ». Μετά την άκαρπη συνάντηση αντιπροσωπείας τους με την αρμόδια υπουργό, διαμήνυσαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου κατευθύνθηκαν ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής, που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Στη συμβολή των Β. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού οι περίπου 100 διαδηλωτές εμποδίστηκαν από την Αστυνομία και κατόπιν διαλύθηκαν. Αργότερα, μέλη του συνδικάτου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων έφτασαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, με τη συνδρομή μελών του ΠΑΜΕ, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του υπουργείου Τουρισμού, επί της λεωφόρου Αμαλίας, όπου ανήρτησαν μεγάλο πανό με σύνθημα «κάτω τα χέρια σας από το εφάπαξ».

Οι εργαζόμενοι-μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων ζήτησαν, επίσης, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την υπουργό Τουρισμού, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα. Η Έλενα Κουντουρά δήλωσε ότι πάγια θέση του υπουργείου αποτελεί η στήριξη των δίκαιων αιτημάτων του τουριστικού κλάδου και προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται σε διαρκή και άμεση επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία για τη διευθέτηση των ζητημάτων. Επισήμανε δε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι επικοινώνησε με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο είναι ανοικτό σε διάλογο και πως ο ίδιος είναι στη διάθεσή τους να συζητήσει τα θέματα που τους απασχολούν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Νίκο Παπαγεωργίου, αυτή η εξέλιξη δεν ικανοποιεί τους εργαζόμενους στον τουρισμό-επισιτισμό, που έκαναν λόγο για διγλωσσία και αθέτηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης και προειδοποίησαν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024