Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι Mississippi Heat στο Half Note: Κερδίστε προσκλήσεις

Οι Mississippi Heat στο Half Note: Κερδίστε προσκλήσεις

...

Ένα σύγχρονο blues συγκρότημα, oι Mississippi Heat, που αναβιώνει πιστά τον vintage ήχο του κλασικού Chicago Blues των 50’s, κάνει το ποδαρικό της νέας σεζόν για το Half Note Jazz Club. Με τραγούδι, φυσαρμόνικα, ηλεκτρική κιθάρα και όλο το πάθος που χαρακτηρίζει τους γνήσιους blues performers, oι Mississippi Heat θα ανέβουν στη μουσική σκηνή του Μετς, το τετραήμερο 14-17 Οκτωβρίου. Επίσης, θα εμφανιστούν για μια μοναδική βραδιά στο «Χάραμα» στην Πάτρα, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για το live της Δευτέρας 17/10. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14/10 και οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Οι Mississippi Heat είναι ένα συγκρότημα της εποχής μας που αναβιώνει όμως με πιστότητα τον αυθεντικό ήχο του Chicago Blues από τη δεκαετία του ’50, τότε που κυριαρχούσαν οι μορφές των Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Jimmy Reed και Jimmy Rogers, με χαρακτηριστικούς ήχους στη φυσαρμόνικα από τους Little Walter, Sonny Boy Williamson, Junior Wells κ.ά.

Ο αρμονικίστας Pierre Lacocque με τον κιθαρίστα Jon McDonald δημιούργησε τους Mississippi Heat στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ως αποτέλεσμα μίας τυχαίας σκηνικής συνύπαρξης με άλλους σπουδαίους νέους μπλουζίστες της εποχής όπως ο μπασίστας Bob Stroger και ο τραγουδιστής Robert Covington. Σαν βασικό στόχο τους έβαλαν να δουλεύουν ομαδικά, σαν γκρουπ και να παραμείνουν πιστοί στην αυθεντική παράδοση του blues. Σχεδόν από την αρχή η επιτυχία των Mississippi Heat ήταν εξασφαλισμένη γιατί ενώ ακολουθούσαν πιστά το μονοπάτι της παράδοσης του blues φρόντιζαν να γράφουν πάντα το δικό τους original υλικό και να παίζουν δικά τους σύγχρονα τραγούδια. Και έτσι, το γκρουπ έγινε αποδεκτό όχι μόνο από τη νεολαία του Σικάγου, αλλά και από διεθνή ακροατήρια. Έτσι, από την σύνθεση του σχήματος σε βάθος χρόνου πέρασε ουσιαστικά όλη η αφρόκρεμα του Chicago Blues.

Οι Mississippi Heat έχουν μια ογκώδη δισκογραφία που ξεχωρίζει – με τελευταίο άλμπουμ το Warning Shot στην ιστορική εταιρεία Delmark – μέσα από βραβεία και διακρίσεις που τους τοποθετούν στην πρώτη γραμμή της σκηνής του σύγχρονου blues διεθνώς. Η μουσική τους έχει γίνει θέμα τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ στον Καναδά, στην Ιταλία και αλλού, ενώ τα live τους αποτελούν σημαντικά events στους πιο γνωστούς συναυλιακούς χώρους του κόσμου.

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς
Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30
Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)
Προπώληση: www.viva.gr, www.artinfo.gr
Καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

entertainment.in.gr

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024