Γερμανία: Ο επίδοξος βομβιστής φέρεται να γλίστρησε από τα χέρια της αστυνομίας
Άφαντος παραμένει ο 22χρονος Σύρος που θεωρείται ότι θα προχωρούσε σε βομβιστική επίθεση στη Γερμανία, μετά τον εντοπισμό εκρηκτικών σε διαμέρισμα που διέμενε στο Κέμνιτς (κοντά στα σύνορα με την Τσεχία). Η αστυνομία προειδοποιεί πως ο καταζητούμενος πρέπει να θεωρείται επικίνδυνος -ενώ ανεπιβεβαίωτες αναφορές θέλουν τους αστυνομικούς να τον έχασαν μέσα από τα χέρια τους. Θολό ακόμη το εάν υπάρχει διασύνδεση με την τζιχαντιστική ISIS, ελεύθεροι δύο από τα τρία πρόσωπα που είχαν τεθεί υπό κράτηση στην υπόθεση.
Άφαντος παραμένει ο 22χρονος Σύρος που θεωρείται ότι θα προχωρούσε σε βομβιστική επίθεση στη Γερμανία, μετά τον εντοπισμό εκρηκτικών σε διαμέρισμα που διέμενε στο Κέμνιτς (κοντά στα σύνορα με την Τσεχία). Η αστυνομία προειδοποιεί πως ο καταζητούμενος πρέπει να θεωρείται επικίνδυνος -ενώ ανεπιβεβαίωτες αναφορές θέλουν τους αστυνομικούς να τον έχασαν μέσα από τα χέρια τους. Θολό ακόμη το εάν υπάρχει διασύνδεση με την τζιχαντιστική ISIS, ελεύθεροι δύο από τα τρία πρόσωπα που είχαν τεθεί υπό κράτηση στην υπόθεση.
Από το Σάββατο, όταν η αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει τον 22χρονο Τζαμπέρ Αλμπάκρ μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε στο Κέμνιτς, οι αστυνομικοί έχουν εντείνει σε όλη τη χώρα τα μέτρα ασφαλείας και ενισχύσει τους ελέγχους σε αεροδρόμια για τον εντοπισμό του υπόπτου.
Βάσει των επίσημων ανακοινώσεων, το βέβαιο είναι ότι στο διαμέρισμα βρέθηκε «ικανή» ποσότητα αρκετά ισχυρών εκρηκτικών. Το μείγμα των υλικών, «κάποιες εκατοντάδες γραμμάρια» όπως αναφέρεται, ήταν ισχυρότερο του ΤΝΤ και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η συαστνομία, η ελεγχόμενη έκρηξη που έγινε σε λάκο ήταν ισχυρότατη.{{{ map }}}
To μεσημερί ωστόσο της Κυριακής, το συνήθως καλά πλήροφορημένο Spiegel ισχυρίζεται οι πληροφορίες θέλουν τους αστυνομικούς να προσπάθησε να σταματήσουν τον 22χρονο καθώς διέφευγε από το διαμέρισμα, χωρίς να τα καταφέρνουν. Οι αστυνομικοί, υποτηρίζεται, προχώρησαν και σε προειδοποιητική βολή, όμως ο ύποπτος κατάφερε να διαφύγει.
Το περιοδικό επικαλείται γνώση της σχετικής διαβαθμισμένης αναφορά της τοπικής αστυνομίας.
Δεδομένο, βάσει των μέχρι τώρα επίσημων αναφορών, είναι ότι ο Αλμπάκρ είχε βρεθεί στο στόχαστρο των υπηρεσιών πληροφοριών για αντιμετώπιση του εξτρεμισμού (BfV) και από εκεί είχε προέλθει την Παρασκευή η πληροφορία που οδήγησε στην απόπειρα της αστυνομίας να τον συλλάβει.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα υπό ποιο καθεστώς βρισκόταν στη Γερμανία ο 22χρονος, που είχε γεννηθεί το 1994 σε προάστιο της Δαμασκού. To Spiegel υποστηρίζει πως είναι φτάσει στη Γερμανία το Φεβρουάριο του 2015
Δεύτερο ερώτημα είναι εάν είχε διασυνδέσεις με ισλαμιστικά δίκτυα, και κυρίως την τζιχαντιστική ISIS, ή αν είχε ριζοσπαστικοποιηθεί αυτόνομα. Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλείται πληροφορίες προς την πρώτη κατεύθυνση.
Υπό κράτηση είχαν τεθεί το Σάββατο τρία άτομα, ένα στο κτίριο που έγινε η έρευνα και άλλα δύο στον σιδηροδρομικό σταθμό. Δύο εξ αυτών έχουν αφεθεί εν τω μεταξύ ελεύθεροι, και η αστυνομία επικεντρώνεται στον τρίτο ως ενδεχόμενο συνεργό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/7): «Δράση» με Άγιαξ – Ολυμπιακός και Γαλλία – Αγγλία
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 23χρονος μοτοσικλετιστής έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με αυτοκίνητο
- Νέα εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Πουλακίδας (vid)
- Καισαρική: Το 67% των παιδιών στην Ελλάδα γεννιούνται με την συγκεκριμένη μέθοδο
- Επτά νεκροί και 24 τραυματίες στη Ρωσία μετά από επίθεση ουκρανικών drones
- Ρέκβιεμ για ένα κόμμα που έχει κλείσει τον κύκλο του – αυγή για μια νέα ελπίδα για την κοινωνία
- Ρόδρι: «Ο Μέσι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών»
- Αρκάς: Σε καλοκαιρινή διάθεση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442