JP Morgan: Πιο πιθανή η κατάρρευση της Ευρωζώνης λόγω Brexit
Η ψήφος υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε πιθανότερη την διάλυση της Ευρωζώνης μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, δήλωσε ο Τζέιμι Ντάιμον, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, μιλώντας σε κοινό αποτελούμενο κυρίως από ανώτατα στελέχη τραπεζών.
Η ψήφος υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου έκανε πιθανότερη την διάλυση της Ευρωζώνης μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, δήλωσε ο Τζέιμι Ντάιμον, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, μιλώντας σε κοινό αποτελούμενο κυρίως από ανώτατα στελέχη τραπεζών.
«Το Brexit καθιστά την πιθανότητα η Ευρωζώνη να μην επιβιώσει σε δέκα χρόνια από τώρα πέντε φορές υψηλότερη» υποστήριξε ο Ντάιμον μιλώντας στην ετήσια σύνοδο των μελών του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών (IIF) στην Ουάσινγκτον.
Στην ίδια εκδήλωση, ο Τζέιμς Μόργκαν, διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, προέβλεψε ότι ο μεγάλος κερδισμένος του Brexit θα αποδειχθεί η Νέα Υόρκη διότι οι επιχειρηματικές συναλλαγές που γίνονται σήμερα στο Λονδίνο θα μεταφερθούν στη νεοϋορκέζικη αγορά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Υεμένη: Εκκληση από ΗΠΑ για αυτοσυγκράτηση – Απέφυγαν να πάρουν θέση
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Γιατί η νύχτα θα κρατήσει πολύ ακόμα
- Τα φάρμακα απώλειας βάρους επηρεάζουν (και) το Σίτι
- Καταναλωτές: Πόσο εξοικειωμένοι είναι με την ΑΙ – Ποιες εφαρμογές της εμπιστεύονται περισσότερο
- Android Auto: Έχει ένα «κρυφό μενού», αλλά πολλοί δεν το γνωρίζουν
- Target: Οι «χαμηλές πτήσεις» φέρνουν γκρίνια στους επενδυτές
