JP Morgan: Πιο πιθανή η κατάρρευση της Ευρωζώνης λόγω Brexit
Η ψήφος υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε πιθανότερη την διάλυση της Ευρωζώνης μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, δήλωσε ο Τζέιμι Ντάιμον, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, μιλώντας σε κοινό αποτελούμενο κυρίως από ανώτατα στελέχη τραπεζών.
Η ψήφος υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου έκανε πιθανότερη την διάλυση της Ευρωζώνης μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, δήλωσε ο Τζέιμι Ντάιμον, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, μιλώντας σε κοινό αποτελούμενο κυρίως από ανώτατα στελέχη τραπεζών.
«Το Brexit καθιστά την πιθανότητα η Ευρωζώνη να μην επιβιώσει σε δέκα χρόνια από τώρα πέντε φορές υψηλότερη» υποστήριξε ο Ντάιμον μιλώντας στην ετήσια σύνοδο των μελών του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών (IIF) στην Ουάσινγκτον.
Στην ίδια εκδήλωση, ο Τζέιμς Μόργκαν, διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, προέβλεψε ότι ο μεγάλος κερδισμένος του Brexit θα αποδειχθεί η Νέα Υόρκη διότι οι επιχειρηματικές συναλλαγές που γίνονται σήμερα στο Λονδίνο θα μεταφερθούν στη νεοϋορκέζικη αγορά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Εισαγγελική παρέμβαση για τη δολιοφθορά στην τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ
- Έπσταϊν: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για ενδεχόμενη εμπλοκή στο σκάνδαλο
- Δανεικός στη Μπανταλόνα ο Τζαμπάρι Πάρκερ
- Ρέντη: Απείλησε παιδιά με αεροβόλο επειδή έκαναν φασαρία έξω από γυμνάσιο
- Υπόθεση Δήμητρας Ζήρδα: Η ώρα της αλήθειας για το «θρίλερ» του Αγγίτη
- Δανία: Η πρωθυπουργός προκηρύσσει πρόωρες εκλογές στον απόηχο της αντιπαράθεσης για την Γροιλανδία

