Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδράσεις των κομμάτων για την κόντρα Εκκλησίας - κυβέρνησης

Αντιδράσεις των κομμάτων για την κόντρα Εκκλησίας – κυβέρνησης

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η κόντρα Εκκλησίας - κυβέρνησης, με αφορμή τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών. «Οι δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου παραπέμπουν περισσότερο σε σκοτεινές περιόδους του τόπου και αποτελούν ανιστόρητες αναφορές, επηρεασμένες από πρωτόγονο αντικομμουνισμό» αναφέρει ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Το Ποτάμι υποστηρίζει πως δεν είναι ώρα για ένα νέο διχασμό.

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η κόντρα Εκκλησίας – κυβέρνησης, με αφορμή τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας, καθώς και τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών. «Οι δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου παραπέμπουν περισσότερο σε σκοτεινές περιόδους του τόπου και αποτελούν ανιστόρητες αναφορές, επηρεασμένες από πρωτόγονο αντικομμουνισμό» αναφέρει ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Το Ποτάμι υποστηρίζει πως δεν είναι ώρα για ένα νέο διχασμό.

ΚΚΕ: Υπερώριμος ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «πρόκειται για απλουστευτικές μεταφυσικές προσεγγίσεις και προσπάθεια να ταυτιστεί ο σοσιαλισμός, η κοσμοθεωρία του επιστημονικού κομμουνισμού, ακόμη και αστικοί εκσυγχρονισμοί, όπως ο χωρισμός κράτους – εκκλησίας, που έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες, με τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου, τον νεοφιλελευθερισμό κ.λπ.».


«Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης Σύριζα που με ανεύθυνο τρόπο άνοιξε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα» προστίθεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

«Όλα τα παραπάνω αποτελούν επικίνδυνη διολίσθηση, προσπάθεια διαίρεσης του λαού μας, με βάση τις ιδεολογικές, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός. Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι είναι υπερώριμο ζήτημα και για την Ελλάδα ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας και ό,τι αυτό σημαίνει για την εκπαίδευση, το περιουσιακό ζήτημα της εκκλησίας, τις τελετουργικές διαδικασίες σε δημόσιους θεσμούς, τον πολιτικό γάμο, την πολιτική κηδεία, την ονοματοδοσία παιδιών, τη δυνατότητα αποτέφρωσης νεκρών κ.α.» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ποτάμι: Διάλογος χωρίς ταμπού

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει πως «δεν είναι ώρα για ένα νέο διχασμό. Η κοινωνία έχει να λύσει τα δικά της προβλήματα. Ας μην της φορτώνουν άλλα, υπουργοί και ιεράρχες. Και τα δημοψηφίσματα δεν μπορούν να παραγγέλνονται από την εκκλησία στην πολιτεία. Συγκρούσεις όπως αυτές που έκανε η εκκλησία με αφορμή τις ταυτότητες, τον πολιτικό γάμο, το σύμφωνο συμβίωσης δεν θα πρέπει ξαναγίνουν».

«Αντίθετα, όλοι πρέπει να μετέχουν σε ένα διάλογο χωρίς ταμπού τόσο για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών όσο και για τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας. Ας μην φοβηθούμε το μέλλον και το ξεκαθάρισμα του ρόλου του καθενός» καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024