Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το in.gr στο τραπέζι με την Βαλέρια Μπρούνι - Τεντέσκι

Το in.gr στο τραπέζι με την Βαλέρια Μπρούνι – Τεντέσκι

Βρέθηκε στην Αθήνα για μερικές μόλις ώρες, καλεσμένη των «Νυχτών Πρεμιέρας», για να παρουσιάσει την ταινία της «Η Τρελή Χαρά», όπου ερμηνεύει μία γυναίκα έγκλειστη σε ψυχιατρική κλινική που αποφασίζει να το σκάσει. Στο σπίτι την περιμένει δουλειά για το ντοκιμαντέρ που έχει σκηνοθετήσει, με τίτλο «Une jeune fille de 90 ans» (Ένα κορίτσι 90 ετών). Η γαλλο-ιταλίδα Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι δεν είναι απλά η αδελφή της Κάρλα Μπρούνι.

Αγγελική Στελλάκη

Βρέθηκε στην Αθήνα για μερικές μόλις ώρες, καλεσμένη των «Νυχτών Πρεμιέρας», για να παρουσιάσει την ταινία της «Η Τρελή Χαρά», όπου ερμηνεύει μία γυναίκα έγκλειστη σε ψυχιατρική κλινική που αποφασίζει να το σκάσει.

Πίσω στο σπίτι την περιμένει δουλειά για το ντοκιμαντέρ που έχει σκηνοθετήσει, με τίτλο «Une jeune fille de 90 ans» (Ένα κορίτσι 90 ετών).

Γράφει, σκηνοθετεί, ερμηνεύει. Η γαλλο-ιταλίδα Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι δεν είναι απλά η αδελφή της Κάρλα Μπρούνι.

Στην ταινία του Πάολο Βίρτσι, η Μπρούνι Τεντέσκι δίνει μία εξαιρετική ερμηνεία στο ρόλο μίας πρώην μεγαλοαστής που εγκαταλείπει τον δικηγόρο σύζυγό της για έναν απατεώνα και καταλήγει σε μία ψυχιατρική κλινική. Εκεί θα γνωρίσει μία νεαρή κοπέλα και οι δυο τους θα αποφασίσουν να ζήσουν μερικές στιγμές ελευθερίας, σε μία πορεία αυτογνωσίας -εκεί όπου το «Θέλμα και Λουίζ» συναντά το «Girls Interrupted».

«Δεν είμαι εγώ ο χαρακτήρας της ταινίας» σημειώνει στο in.gr η Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, στη διάρκεια ενός δείπνου, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με δημοσιογράφους. Έχει μόλις παρουσιάσει την ταινία της στο αθηναϊκό κοινό και η ερώτηση έρχεται αβίαστα. Η ηρωίδα που ερμηνεύει, η Μπεατρίτσε, είναι μία μεγαλοαστή από μία οικογένεια με οικονομικές δυσκολίες που προσπαθεί να βρει τη θέση της στον κόσμο. Έναν παρόμοιο χαρακτήρα είχε ερμηνεύσει και στο ημι-αυτοβιογραφικό «Ένας Πύργος στην Ιταλία», μία ταινία που σκηνοθέτησε η ίδια.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο in.gr, η ηθοποιός – σκηνοθέτις είχε σημειώσει ότι «αυτοβιογραφική ή μη, κάθε μου ταινία πρέπει να είναι προσωπική. Πρέπει να είναι, γιατί αλλιώς νιώθω ότι δεν πετυχαίνω κάτι. Το προσωπικό στοιχείο μετατρέπει αυτό που κάνουμε σε κάτι παγκόσμιο».

Αυτή τη φορά, η Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι παραδέχεται ότι ο χαρακτήρας της θα μπορούσε να είναι «η Κάρλα μετά το Ανθρώπινο Κεφάλαιο». Η ταινία φέρνει ξανά κοντά την ίδια και τον σκηνοθέτη Πάολο Βίρτσι του «Ανθρώπινου Κεφαλαίου». «Δεν ξέρω τι κάνει μια ταινία καλή. Είναι οι στιγμές, ο σκηνοθέτης, ο ηθοποιός» σημειώνει η γαλλο-ιταλίδα σταρ.

Με τον Βίρτσι γνωρίζονται πλέον καλά. «Ο Πάολο έγραψε τους ρόλους πάνω σε εμένα και την συμπρωταγωνίστριά μου, Μικαέλα Ραματσότι» λέει.

Ο ιταλός σκηνοθέτης ετοιμάζεται για το αγγλόφωνο ντεμπούτο του (με τίτλο «The Leasure Seeker») με πρωταγωνιστές τους Έλεν Μίρεν και Ντόναλντ Σάδερλαντ. Οι δύο βετεράνοι ηθοποιοί θα ερμηνεύσουν ένα ζευγάρι που ζει μαζί εδώ και αρκετές δεκαετίες. «Η υπόθεση έχει ως εξής: Εκείνη πάσχει από καρκίνο και αυτός από Αλτσχάιμερ και αποφασίζουν να αποδράσουν μαζί» λέει η Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, εμφανώς χαρούμενη για τις επιτυχίες του σκηνοθέτη.

Για την πρεμιέρα στο «Παλλάς», η ηθοποιός επέλεξε ένα εντυπωσιακό παστέλ κοστούμι. Ζητά να της φέρουν μια χωριάτικη σαλάτα.

«Θα γύριζα μία ταινία με έναν έλληνα σκηνοθέτη» σημειώνει για την προοπτική μιας ελληνο-ιταλικής συνεργασίας. «Μου αρέσει να δουλεύω με νέους σκηνοθέτες».



* Η ταινία «Η Τρελή Χαρά» θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 17 Νοεμβρίου, σε διανομή Strada.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024