Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεμινάρια Κινηματογράφου από το Σχολείο του Σινεμά τον Οκτώβριο

Σεμινάρια Κινηματογράφου από το Σχολείο του Σινεμά τον Οκτώβριο

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο μαγικό κόσμο του Κινηματογράφου υπόσχεται το Σχολείο του Σινεμά, με 12 μαθήματα Ιστορίας και Θεωρίας του Κινηματογράφου για όλους τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης. Με αφορμή την συμπλήρωση 120 χρόνων κινηματογράφου στις 28 Δεκεμβρίου το Σχολείο του Σινεμά οργανώνει ένα σεμινάριο 12 τρίωρων μαθημάτων με κύριο άξονα τη χρονολογική εξέλιξη. Μέσα […]

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο μαγικό κόσμο του Κινηματογράφου υπόσχεται το Σχολείο του Σινεμά, με 12 μαθήματα Ιστορίας και Θεωρίας του Κινηματογράφου για όλους τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης.

Με αφορμή την συμπλήρωση 120 χρόνων κινηματογράφου στις 28 Δεκεμβρίου το Σχολείο του Σινεμά οργανώνει ένα σεμινάριο 12 τρίωρων μαθημάτων με κύριο άξονα τη χρονολογική εξέλιξη.
Μέσα από σύντομες εισηγήσεις και την περιπλάνηση με προβολή σχολιασμένων αποσπασμάτων στον βιντεοπροβολέα (full hd 1080p) των πιο σημαντικών ταινιών των 121 χρόνων κινηματογραφικής ιστορίας, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τα αισθητικά ρεύματα, τα κινήματα, τις σχολές και τα είδη του κινηματογράφου, όπως και με τους πιο σημαντικούς δημιουργούς κάθε δεκαετίας του.

Το Σεμινάριο Ιστορίας και Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ 2016-2017 που διοργανώνει το Σχολείο του Σινεμά (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια, Αθήνα) θα ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου του 2016 θα πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα, η κάθε συνάντηση θα έχει διάρκεια 3 ώρες, ενώ η συνολική διάρκεια του θα είναι τετράμηνη.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό κομμάτι. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις για την ιστορία, την αισθητική, τα είδη, τους κώδικες , τις τεχνικές και τις μεθόδους του “δημιουργικού ντοκιμαντέρ” (κινηματογραφικής αισθητικής ντοκιμαντέρ). Και παράλληλα θα προχωρήσουν στη δημιουργία μιας ταινίας ντοκιμαντέρ μικρού μήκους διάρκειας έως 10 λεπτά.

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου 2016-2017
Το Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου έχει ως στόχο την εμβάθυνση στην Θεωρία και την Πρακτική του Κινηματογράφου, καθώς και στην κατανόηση των βασικών αρχών που καθορίζουν την κινηματογραφική σκηνοθεσία (Μέγεθος Πλάνων-Καδράρισμα, Σεκάνς – Σκηνές – Πλάνα – Γωνίες λήψης – Κίνηση της κάμερας, άξονας, αλλαγή γωνίας λήψης 30 μοιρών κ.α.), με προβολή, σχολιασμό και ανάλυση αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες των πιο σημαντικών κινηματογραφικών ρευμάτων-κινημάτων, ειδών και σκηνοθετών. Θα δοθούν στους συμμετέχοντες οι απολύτως βασικές γνώσεις αναφορικά με την Ιστορία του Κινηματογράφου για να διευκολυνθεί η είσοδος στην δημιουργία. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον κινηματογράφο και θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, σε εκπαιδευτικούς και δημοσιογράφους ή σε όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη λήψη και την επεξεργασία οπτικοακουστικού υλικού.

Στο πλαίσιο της Πρακτικής Εξάσκησης θα δοθεί στους συμμετέχοντες θέμα για σενάριο ταινίας μικρού μήκους 5 λεπτών. Με τις στοιχειώδεις γνώσεις που θα αποκτήσουν κατά τη διάρκεια των πρώτων μαθημάτων (ένας μήνας, 4 συναντήσεις) θα πραγματοποιήσουν τη συγγραφή του σεναρίου, το κάστινγκ, θα κάνουν ρεπεράζ, το ντεκουπάζ, πρόβες με τους ηθοποιούς, γυρίσματα (με φώτα και ηχητικό εξοπλισμό) και μοντάζ. Παράλληλα με την πρακτική εκπαίδευση, θα συνεχίζεται η θεωρητική κατάρτιση με έμφαση στα ζητήματα σκηνοθεσίας και υποκριτικής, ενώ θα παρασχεθούν βασικές γνώσεις σεναρίου, εικονοληψίας, ηχοληψίας, σκηνογραφίας, διεύθυνσης παραγωγής και μοντάζ.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σχολείου του Σινεμά, παρέχονται αναλυτικές ηλεκτρονικές σημειώσεις, ενώ υπάρχει πρόσβαση σε δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη. Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση του αντικειμένου.

Παρουσίαση Σεμιναρίων – Ανοιχτά Μάθηματα:

  • Σάββατο 24.9.2016 στις 16.00 (121 Χρόνια Κινηματογράφου σε 12 μαθήματα, περιλαμβάνει την προβολή και ανάλυση της σπάνιας αριστουργηματικής ιαπωνικής ταινίας του βωβού κινηματογράφου Μια σελίδα τρέλας (1926), του Κεϊνοζούκε Κινουγκάσα στις 17.30) και
  • Κυριακή 25.9.2016 στις 16.00 (Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου στις 16.00, Σεμινάριο Ιστορίας και Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ στις 17.00, περιλαμβάνει την προβολή και ανάλυση του Citizenfour: του βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ για τον Έντγκαρ Σνόουντεν στις 18.15 ).

Πληροφορίες: 2130159816 , κιν: 6944143564

entertainment.in.gr

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024