Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η αφύπνιση της σεξουαλικής επιθυμίας είναι απλή
Olympia/imaxtree.com

Η αφύπνιση της σεξουαλικής επιθυμίας είναι απλή

...

Η έκθεση σε έντονο φως μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση άνδρες που έχουν χαμηλή σεξουαλική επιθυμία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Σιένα στην Ιταλία διαπίστωσαν ότι η χρήση ενός light box (ειδικό φωτιστικό που προσομοιάζει το ηλιακό ως), παρόμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ορισμένων μορφών κατάθλιψης, οδήγησε σε αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης – και αυτό οδήγησε σε περισσότερη σεξουαλική ικανοποίηση.

Ωστόσο διευκρίνισαν ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα προτού μπορέσουν να ισχυριστούν ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θεραπεία.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν τη μελέτη τους σε 38 άνδρες που είχαν διαγνωστεί με διαταραχές που προκαλούν έλλειψη ενδιαφέροντος για το σεξ. Οι μισοί συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν light box, ενώ οι άλλοι μισοί χρησιμοποίησαν ένα προσαρμοσμένο light box το οποίο εξέπεμπε σημαντικά λιγότερο φως. Όλοι τους περνούσαν μισή ώρα νωρίς το πρωί υπό τις ακτίνες τους, για δύο εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ

gamos.gr

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024