Πυρετώδεις διεργασίες για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
Νόμος του κράτους θα πρέπει να είναι μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου -τρεις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του EuroWorking Group- το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα «ξεκλειδώσουν» τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ.
Νόμος του κράτους θα πρέπει να είναι μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου -τρεις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Euro Working Group- το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα «ξεκλειδώσουν» τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, στο πολυνομοσχέδιο αναμένεται να συμπεριληφθούν:
- Οι νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό με την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων (ασφάλιση στον ΟΓΑ για περιοχές με πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους), την κατάργηση των εκπτώσεων στις εισφορές του κλάδου υγείας αλλά και των εκπτώσεων που αφορούν την αναγνώριση πλασματικών ετών.
- Οι νομοθετικές αλλαγές για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
- Η μεταφορά των μετοχών του ΟΤΕστοΤΑΙΠΕΔ (εκτός απροόπτου θα χρειαστεί νομοθετική κύρωση και γι’ αυτό το θέμα), αλλά και τη μεταφορά της ομάδας των ΔΕΚΟ στο καινούργιο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
- Η τροποποίηση της νομοθεσίας για το ειδικό τέλος ΕΤΜΕΑΡ μέσω του οποίου αποπληρώνονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
- Η θέσπιση των πόρων που απαιτούνται για τη λειτουργία της νέας ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Στόχος είναι στο νομοσχέδιο να ενσωματωθούν οι διατάξεις τόσο για την τόνωση των ηλεκτρονικών πληρωμών όσο και για την οικειοθελή αποκάλυψη των εισοδημάτων.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουν κλείσει τα μέτωπα με τους θεσμούς. Δηλαδή, το μέτωπο για τον ακατάσχετο λογαριασμό (αναζητείται και εναλλακτική λύση από την ελληνική πλευρά) αλλά και για τον συντελεστή φορολόγησης όσων θα αποκαλύψουν αυτοβούλως τις κρυφές αποταμιεύσεις τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
