Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με τον υπουργό Παιδείας συναντήθηκαν οι δάσκαλοι

Με τον υπουργό Παιδείας συναντήθηκαν οι δάσκαλοι

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη είχε το μεσημέρι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δασκάλων που πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη, 24ωρη απεργία. Σε ένδειξη συμπαράστασης πραγματοποίησαν στάση εργασίας και οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη είχε το μεσημέρι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δασκάλων που πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη, 24ωρη απεργία. Σε ένδειξη συμπαράστασης πραγματοποίησαν στάση εργασίας και οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η συνάντηση διήρκησε σχεδόν δύο ώρες και, σύμφωνα με πηγές από τη ΔΟΕ, κινήθηκε γύρω από θέματα των διορισμών, του ολοήμερου σχολείου και της στελέχωσης των σχολείων ειδικής αγωγής. «Δεν πήραμε κάτι χειροπιαστό, αλλά η συνάντηση ήταν ουσιαστική» σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Στη συνάντηση, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι οι μόνιμοι διορισμοί είναι αναγκαίοι, επισήμανε ωστόσο ότι εξαιτίας της δημοσιονομικής κατάστασης δεν υπάρχει χρονικός προσδιορισμός σχετικά με την πραγματοποίησής τους.

Ο κ. Φίλης απέρριψε τις αιτιάσεις των δασκάλων ότι το ολοήμερο σχολείο χάνει τον παιδαγωγικό του χαρακτήρα, ενώ συμφώνησε πως το σχολείο είναι φτωχότερο χωρίς ειδικότητες, κάνοντας λόγο για ένα έλλειμμα που θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί το συντομότερο δυνατόν.

Οι δάσκαλοι απέσπασαν επίσης τη δέσμευση ότι έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα έχουν ανακοινωθεί οι προσλήψεις αναπληρωτών για τη στελέχωση των ειδικών σχολείων.

Η ηγεσία του υπουργείου και η ΔΟΕ συμφώνησαν ότι οι ανάγκες των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση θα πρέπει να καλυφθούν από τις υπάρχουσες σχολικές υποδομές.

Οι δάσκαλοι απήργησαν ζητώντας, μεταξύ άλλων, την απόσυρση της υπουργικής απόφασης για το νέο σχολείο, άμεσους διορισμούς, στήριξη της ειδικής αγωγής, μείωση της διδακτικής ύλης και 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.

Στην απεργία συμμετείχε περίπου το 25% των δασκάλων, σύμφωνα με στοιχεία των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης.

Νωρίτερα, οι δάσκαλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας. Στην κινητοποίηση, που είχε τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχε με στάση εργασίας και η ΟΛΜΕ (11.00-14.00).

Οι δάσκαλοι μιλούν για «μπαλώματα στην Εκπαίδευση» από το υπουργείο Παιδείας, διεκδικούν μόνιμους διορισμούς και αντιδρούν στη «διάλυση», όπως υποστηρίζουν, του ολοήμερου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου.

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Χανιά και άλλες πόλεις της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024