Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζονται οι έρευνες για την αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις νεκροί, (τρεις από πλημμύρες και ένας από καρδιακό πρόβλημα στο σπίτι του), καθώς και μία αγνοούμενη στην Επανομή Θεσσαλονίκης, είναι ο τραγικός απολογισμός της θεομηνίας που έπληξε από χτες την χώρα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις πλημμύρες έχασαν την ζωή τους δύο γυναίκες, στα Πηγάδια Μεσσηνίας […]

Τέσσερις νεκροί, (τρεις από πλημμύρες και ένας από καρδιακό πρόβλημα στο σπίτι του), καθώς και μία αγνοούμενη στην Επανομή Θεσσαλονίκης, είναι ο τραγικός απολογισμός της θεομηνίας που έπληξε από χτες την χώρα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις πλημμύρες έχασαν την ζωή τους δύο γυναίκες, στα Πηγάδια Μεσσηνίας και στην Καλαμάτα και ο 90χρονος που εξέπνευσε στο σπίτι του στην Θουρία, ενώ νωρίτερα ανασύρθηκε νεκρός και ένας άνδρας που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στην περιοχή Βλαχιώτη Λακωνίας.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό της γυναίκας, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα όλες οι πληγείσες περιοχές.

Πλημμύρες και καταστροφές σημειώθηκαν κυρίως σε Μεσσηνία, Λακωνία και Ηλεία, καθώς και στον δήμο Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με την αγνοούμενη, οι Αρχές εντόπισαν με τα αλάρμ αναμένα το Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, κινούμενη στον δρόμο Νέας Μηχανιώνας-Επανομής Θεσσαλονίκης.

Εκατοντάδες κλήσεις
Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Π.Σ. δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για πλημμύρες και συγκεκριμένα, 550 στην Θεσσαλονίκη, 350 στη Μεσσηνία και 125 μέχρι τώρα στην Λακωνία.
Τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν και διέσωσαν 24 άτομα στο νομό Θεσσαλονίκης, 29 στην Λακωνία και 21 άτομα στη Μεσσηνία.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν συνολικά 110 αντλητικά συνεργεία, τέσσερις ομάδες της ΕΜΑΚ με πλαστικές βάρκες και άλλον εξοπλισμό, τέσσερα ερπυστριοφόρα οχήματα του Π.Σ και 90 πυροσβεστικά οχήματα με 400 πυροσβέστες.

Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την ολοκλήρωσή τους, ενώ υπάρχει διαρκής ετοιμότητα για ενίσχυση των δυνάμεων όπου χρειαστεί.

Στη Στούπα Μεσσηνίας σημειώθηκαν επίσης μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα, καθώς το ρέμα «Δράκος» κατέβασε μεγάλες ποσότητες νερού και λάσπης προς την παραλιακή περιοχή.

Σύμφωνα με αναφορές από την περιοχή τουλάχιστον 15 αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα.
Σημειώνεται επίσης ότι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει διακοπεί ή διεξάγεται με δυσχέρεια, στα εξής σημεία:
Στη Μεσσηνία έχει διακοπεί η κυκλοφορία:
α) 222 χιλιόμετρο Νέου Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών- Τρίπολης- Καλαμάτας, στο ύψος του Αγίου Φλώρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και διεξάγεται από την παλαιά Ε.Ο. Καλαμάτας-Τρίπολης.
β) 1 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Ασπροχώματος- Πύλου .
γ) 5 χιλιόμετρο Ασπροχώματος-Πύλου (είσοδος Μεσσήνης) γέφυρα Παμίσου.
δ) Επ. Ο. Αγίου Νικολάου-Τραχήλας.
Στο Νομό της Λακωνίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία:
α) 19 – 21,5 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Τάραψας – Μονεμβασιάς (Περιοχή Σκάλας) από τη γέφυρα του ποταμού Ευρώτα μέχρι την περιοχή Βλαχιώτη και παρακείμενων επαρχιακών και δημοτικών οδών.
β)13 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Σκάλας-Γερακίου.
γ) 1 έως 1,3 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Απιδέας- Αγίου Δημητρίου Ζάρακος.
δ) 1 έως 4 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βλαχιώτη – Γούβες.
Με δυσχέρεια διεξάγεται η κυκλοφορία από το 43 έως το 43,2 χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Σπάρτης – Αγίου Δημητρίου.
Τέλος αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον δρόμο Σπάρτης- Γυθείου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, όλες οι ανά την επικράτεια της χώρας, πληγείσες περιοχές από τα πλημμυρικά φαινόμενα τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Τόσκας και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, βρίσκονται στη Μεσσηνία συμμετέχοντας στο κυβερνητικό κλιμάκιο, για τη διαχείριση των άμεσων συνεπειών των καταστροφικών ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή.

Κλειστός ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών – Τριπόλεως – Καλαμάτας

Παραμένει κλειστός ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών – Τριπόλεως – Καλαμάτας στο 222ο χιλιόμετρο, στο ύψος του Αγίου Φλώρου και στα δύο ρεύματα και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας- Τρίπολης, λόγω της συσσώρευσης των υδάτων.
Ακόμη στην Μεσσηνία έχει διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων στο 0,5 και στο 3ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ασπροχώματος – Πύλου καθώς και στο 5ο χιλιόμετρο του ίδιου δρόμου στην είσοδο της Μεσσήνης και συγκεκριμένα στην γέφυρα του Παμίσου.
Στην Λακωνία συνεχίζουν να είναι αποκλεισμένα τα χωριά Ταξιάρχης, Έλος και Λεήμονας στον κάμπο του Ευρώτα.
Ακόμη έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 19ο έως το 21,5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τάραψας-Μονεμβασίας, στην Σκάλα, από την γέφυρα του ποταμού Ευρώτα μέχρι το Βλαχιώτη και κλειστοί είναι και παρακείμενοι επαρχιακοί και δημοτικοί δρόμοι.
Κλειστός είναι στο 13ο χιλιόμετρο της οδού Σκάλας – Γερακίου στο ύψος του χωριού Βρονταμά, από το 1ο έως το 1,3 χιλιόμετρο του δρόμου Απιδέας – Αγίου Δημητρίου Ζάρακος στην Απιδιά και από το 1ο έως το 4ο χιλιόμετρο του δρόμου Βλαχιώτη – Γούβες, στο Βλαχιώτη.


Πλημμύρες στους Μολάους




Βίντεο από την κακοκαιρία στην Καλαμάτα






Βίντεο από τις βροχοπτώσεις στα Σύβοτα


Στην Καλαμάτα


Πλημμύρες στο Καραβοστάσι Πρέβεζας

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024