
Ξεκίνησε η δίκη για τους «μαϊμού» τυφλούς που λάμβαναν επιδόματα
Συνωστισμός επικράτησε στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χίου, όπου μετά από πολλές αναβολές, ξεκίνησε η δίκη των 120 κατηγορουμένων για απάτη σε βάρος του Δημοσίου και συγκεκριμένα επειδή έπαιρναν επιδόματα τυφλότητας, χωρίς να τα δικαιούνται. Μαζί τους δικάζεται και οφθαλμίατρος του νοσοκομείου Χίου, για συνέργεια στην απάτη.
Συνωστισμός επικράτησε στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χίου, όπου μετά από πολλές αναβολές, ξεκίνησε η δίκη των 120 κατηγορουμένων για απάτη σε βάρος του Δημοσίου και συγκεκριμένα επειδή έπαιρναν επιδόματα τυφλότητας, χωρίς να τα δικαιούνται.
Μαζί τους δικάζεται και οφθαλμίατρος του νοσοκομείου Χίου, για συνέργεια στην απάτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι 15 από τους κατηγορουμένους δεν προσήλθαν να δικαστούν αφού έχουν αποβιώσει.
Επίσης, αρκετοί κατηγορούμενοι δεν προσήλθαν να δικαστούν, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι εισέπραξαν επιδόματα τυφλότητας προσκομίζοντας πιστοποιητικά τυφλότητας, που, όπως αποδείχθηκε μετά από ελέγχους αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών, ήταν πλαστά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γάζα: Τουλάχιστον 4 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Οι 3 έξω από σχολείο
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τα λάθη κοστίζουν
- Έξυπνα γυαλιά: Οι συσκευές της Meta σε μετατρέπουν σε «ηλίθιο με κάμερα στο πρόσωπο»
- Πόλεμος Ιράν: Οικονομικός «σεισμός» με άλμα στο πετρέλαιο, μπλόκο στο Ορμούζ και παγκόσμια κρίση
- Κρήτη: Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – Εντοπίστηκαν από γαλλικό πολεμικό πλοίο και αεροσκάφος της frontex
- Κίνα: Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν αντικαθιστά θέσεις εργασίας στη χώρα

