Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σποτάκι του υπουργείου Τουρισμού διαφημίζει τις διακοπές στη Συρία!

Σποτάκι του υπουργείου Τουρισμού διαφημίζει τις διακοπές στη Συρία!

Οι διαφημίσεις πάντα περιγράφουν ένα ανύπαρκτο παράλληλο σύμπαν, όμως σποτάκι του συριακού υπουργείου Τουρισμού άγγιξε τα όρια της ασέβειας: Καλώντας τους τουρίστες να έρθουν στη χώρα για… διακοπές, με τίτλο «Η Συρία είναι πάντα όμορφη», παρουσιάζει μία χώρα με παραλίες στην οποία όλα βαίνουν ομαλά και ο μόνος κίνδυνος φαίνεται να είναι τα… τζετ σκι. […]

Οι διαφημίσεις πάντα περιγράφουν ένα ανύπαρκτο παράλληλο σύμπαν, όμως σποτάκι του συριακού υπουργείου Τουρισμού άγγιξε τα όρια της ασέβειας: Καλώντας τους τουρίστες να έρθουν στη χώρα για… διακοπές, με τίτλο «Η Συρία είναι πάντα όμορφη», παρουσιάζει μία χώρα με παραλίες στην οποία όλα βαίνουν ομαλά και ο μόνος κίνδυνος φαίνεται να είναι τα… τζετ σκι.

Το σποτάκι αναρτήθηκε τη Δευτέρα και έχει διάρκεια σχεδόν δύο λεπτών. Δείχνει κυρίως την παραλία της Ταρτούς στη Μεσόγειο, περιοχή που παραμένει υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης του Ασαντ.

Γυρισμένο με drone, το βίντεο δείχνει πλήθος λουόμενων στα καθαρά νερά, βόλτες με τζετ σκι, φοίνικες και ξενοδοχεία. Με άλλα λόγια, μία πόλη που όλα κυλούν κανονικά.

Αξιοποίηση βρίσκει επίσης μία πρακτική που χρησιμοποιεί το χειρότερο τμήμα των διαφημιστών, η «ελαφρώς παραπλανητική ασάφεια»: «Τον Ιούλιο, αυξήθηκαν κατά 30% οι αφίξεις στη χώρα σε σχέση με πέρυσι» αναφέρει το υπουργείο.

Δεν διευκρινίζεται εάν επρόκειτο για τουρίστες ή για άλλους «επισκέπτες», όπως για παράδειγμα μαχητές και τζιχαντιστές από ξένες χώρες.

Οι εκτιμήσεις για τους νεκρούς του πενταετούς και συνεχιζόμενου εμφυλίου φτάνουν τις 400.000. Μέχρι τώρα, υπολογίζεται επίσης ότι έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς σχεδόν 5.000.000 Σύροι, ενώ ακόμη περισσότεροι έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024