Σποτάκι του υπουργείου Τουρισμού διαφημίζει τις διακοπές στη Συρία!
Οι διαφημίσεις πάντα περιγράφουν ένα ανύπαρκτο παράλληλο σύμπαν, όμως σποτάκι του συριακού υπουργείου Τουρισμού άγγιξε τα όρια της ασέβειας: Καλώντας τους τουρίστες να έρθουν στη χώρα για… διακοπές, με τίτλο «Η Συρία είναι πάντα όμορφη», παρουσιάζει μία χώρα με παραλίες στην οποία όλα βαίνουν ομαλά και ο μόνος κίνδυνος φαίνεται να είναι τα… τζετ σκι. […]
Οι διαφημίσεις πάντα περιγράφουν ένα ανύπαρκτο παράλληλο σύμπαν, όμως σποτάκι του συριακού υπουργείου Τουρισμού άγγιξε τα όρια της ασέβειας: Καλώντας τους τουρίστες να έρθουν στη χώρα για… διακοπές, με τίτλο «Η Συρία είναι πάντα όμορφη», παρουσιάζει μία χώρα με παραλίες στην οποία όλα βαίνουν ομαλά και ο μόνος κίνδυνος φαίνεται να είναι τα… τζετ σκι.
Το σποτάκι αναρτήθηκε τη Δευτέρα και έχει διάρκεια σχεδόν δύο λεπτών. Δείχνει κυρίως την παραλία της Ταρτούς στη Μεσόγειο, περιοχή που παραμένει υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης του Ασαντ.
Γυρισμένο με drone, το βίντεο δείχνει πλήθος λουόμενων στα καθαρά νερά, βόλτες με τζετ σκι, φοίνικες και ξενοδοχεία. Με άλλα λόγια, μία πόλη που όλα κυλούν κανονικά.
Αξιοποίηση βρίσκει επίσης μία πρακτική που χρησιμοποιεί το χειρότερο τμήμα των διαφημιστών, η «ελαφρώς παραπλανητική ασάφεια»: «Τον Ιούλιο, αυξήθηκαν κατά 30% οι αφίξεις στη χώρα σε σχέση με πέρυσι» αναφέρει το υπουργείο.
Δεν διευκρινίζεται εάν επρόκειτο για τουρίστες ή για άλλους «επισκέπτες», όπως για παράδειγμα μαχητές και τζιχαντιστές από ξένες χώρες.
Οι εκτιμήσεις για τους νεκρούς του πενταετούς και συνεχιζόμενου εμφυλίου φτάνουν τις 400.000. Μέχρι τώρα, υπολογίζεται επίσης ότι έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς σχεδόν 5.000.000 Σύροι, ενώ ακόμη περισσότεροι έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας.
- Παναγιώτης Νέστορας: «Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι γιατί τόσο μίσος, ποιοι είναι πίσω από τους εκτελεστές»
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Οι «Καμπάνες» του, γίνονται το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ στα Billboard
- Προοπτική για κοινωνικές κατοικίες ιατρών στην Κάρπαθο
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
- Τοξικότητα κυβερνητικής κοπής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442