Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλήψεις τριών κορυφαίων μελών της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κένυας στο Ναϊρόμπι

Συλλήψεις τριών κορυφαίων μελών της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κένυας στο Ναϊρόμπι

Σε σύλληψη τριών κορυφαίων μελών της Ολυμπιακής Επιτροπής της, στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, "Jomo Kenyatta", προχώρησε η αστυνομία της Κένυας, λόγω της κακοδιαχείρισης που παρ' ολίγον να οδηγήσει σε εκτροχιασμό τη συμμετοχή της χώρας της ανατολικής Αφρικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Σε σύλληψη τριών κορυφαίων μελών της Ολυμπιακής Επιτροπής της, στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, «Jomo Kenyatta», προχώρησε η αστυνομία της Κένυας, λόγω της κακοδιαχείρισης που παρ’ ολίγον να οδηγήσει σε εκτροχιασμό τη συμμετοχή της χώρας της ανατολικής Αφρικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στη μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων της Κένυας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σκάνδαλα με ντόπινγκ και οργανωτική ανεπάρκεια, έθεσαν σε κίνδυνο την προετοιμασία πριν το ταξίδι της Ολυμπιακής αποστολής στο Ρίο. Σύμφωνα με μάρτυρα που επικαλείται το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuter, σε αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκαν αμέσως μετά την άφιξή τουςστο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι από το Ρίο, ο αρχηγός της κενυατικής αποστολής Στέφεν αραπ Σουά, ο βοηθός γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κένυα (NOC), Τζέιμς Τσατσα, μαζί με τον γενικό γραμματέα της Φ.Κ. Πολ. Κλήση της σε κατάθεση επιβεβαίωσε στο Reuter και η Εκτελεστική Διευθύντρια της Ομοσπονδίας στίβου της Κένυας, Σούζαν Καμάου.

Με 6 χρυσά, 6ασημένια μετάλλια και ένα χάλκινο, η Κένυα ήταν δεύτερη στον πίνακα μεταλλίων του στίβου, πίσω από τις ΗΠΑ, στο Ρίο. Κι όμως, η συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών στίβου της Κένυας ήταν στον… αέρα λίγες ημέρες πριν την Τελετή έναρξης, μετά από 40 περιπτώσεις χρήσης απαγορευμένης ουσίας τα τελευταία 4 χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ (WADA) έθεσε τον περασμένο Μάιο την Κένυα στη λίστα με τις εθνικές ομοσπονδίες που δεν συμμορφώνονται, όταν το νομοσχέδιο κατά του ντόπινγκ που πέρασε το κοινοβούλιο της χώρας δεν ακολουθούσε τις επιταγές του WADA.

Η κυβέρνηση της Κένυας προχώρησε, όμως εν συνεχεία σε τροποποίηση του νομοσχεδίου, με τον WADA να θέτει την Κένυα εκτός της λίστας με τις μη συμμορφούμενες χώρες, μόλις μία εβδομάδα πριν την έναρξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονός του πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο προπονητής στίβου μεγάλων αποστάσεων της Κένυα, Μάικλ Ρότιτς, αποβλήθηκε από την αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων και εν συνεχεία συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, μετά από αποκάλυψη των «Sunday Times» ότι ζήτησε μετρητά σε αντάλλαγμα πληροφοριών σχετικά με τους επόμενους ελέγχους ντόπινγκ σε δημοσιογράφους που προσποιούνταν πως ήταν εκπρόσωποι αθλητών.

Πρόωρο τέλος είχαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και για τον Κενυάτη προπονητή του στίβου, Τζον Ανζρά, ο οποίος αποβλήθηκε από τη διοργάνωση διότι ενήργησε ως αθλητής κι έδωσε δείγμα ούρων στη διάρκεια ελέγχου αντιντόπινγκ, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής της αποστολής της αφρικανικής ομάδας.

Οι κυβερνητικές Αρχές της Κένυας είχαν προειδοποιήσει πως θα λάβουν μέτρα κατά παντός υπευθύνου για κακοδιαχείριση στην προετοιμασία της Ολυμπιακής αποστολής στη χώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως, ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη (25/8), ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας της ανατολικής Αφρικής, Χασάν Βάριο, συστήθηκε ειδική επιτροπή για να διερευνήσει περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, η οποία θα έχει ανακοινώσει τα ευρήματά της μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024